Fiorentina polevila a přišla o vítězství. AS Řím dál tápe, schytal čtyři góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina polevila a přišla o vítězství. AS Řím dál tápe, schytal čtyři góly

Aktualizováno
Nicolás González poslal Fiorentinu ve Frosinone do vedení, domácí ale vyrovnali na konečných 1:1.
Nicolás González poslal Fiorentinu ve Frosinone do vedení, domácí ale vyrovnali na konečných 1:1.AFP
Frosinone v šestém kole Serie A remizovalo s Fiorentinou 1:1. Domácí čelili v úvodním dějství převaze soupeře, z mnoha příležitostí Fialek se však ujala pouze hlavička Nicoláse Gonzáleze. Canarini po změně stran herní projev zlepšili a v 70. minutě vyrovnali, rovněž hlavou se prosadil Matías Soulé. Antonín Barák naskočil na závěrečných 20 minut a připsal si druhý start v sezoně. AS Řím pokračuje v matných výkonech i výsledcích, v Janově prohrál s FC 1:4. V zápase Monzy s Boloňou gól nepadl.

Frosinone –⁠ Fiorentina 1:1

Fialky mohly k výhře nakročit už ve čtvrté minutě, kdy M’Bala Nzola perfektní hrou tělem odstavil obránce a ztroskotal až na brankáři Stefanu Turatim. O chvíli později napřáhl k dalekonosné střele González, jehož pokus prosvištěl těsně vedle šibenice. Obrana Frosinone hořela i nadále.

V další tutovce při samostatném úniku na bránu nakonec Riccardo Sottil ani pořádně nezakončil. Kolotoč šancí tak přetavil v gól až González, jenž netradičně hlavou umístil balon na zadní tyč. Od té chvíle se domácí defenziva zkonsolidovala, další vyložené příležitosti si tedy hosté do poločasové pauzy již nevytvořili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ani po změně stran se Frosinone na vlastní polovině nedopouštělo takových zaváhání jako v úvodu zápasu, samo se však dlouho nedokázalo dostat do nadějných střeleckých pozic. To se změnilo až v 68. minutě, kdy se alespoň k náznaku šance dostal Luca Garritano, po jehož pokusu se vzduchem proletěl Pietro Terracciano.

O několik desítek vteřin později se už solidně zaplněný stadion mohl radovat, když se na zadní tyči prosadil po tečovaném centru hlavičkující Soulé. Hosté se následně na odpověď nezmohli, a to také proto, že hlavička Baráka skončila jen v rukavicích Turatiho.

FC Janov –⁠ AS Řím 4:1

AS Řím pokračuje v nepovedených výkonech, s FC Janov prohrál po devíti letech. Na brzkou trefu nováčka ještě Vlci zásluhou hlavičky Bryana Cristanteho odpověděli, na zásah Matea Reteguiho už však zareagovat nedokázali, a sami naopak ještě dvakrát inkasovali.

Italský útočník, který do července patřil argentinské Boce Juniors, tedy po zápase proti Laziu rozhodl také střetnutí s druhým velkoklubem z hlavního města. Grifone se tak dočkali prvního domácího vítězství v sezoně, hosté se naopak nadále trápí a v tabulce jim patří až 16. příčka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Monza –⁠ Boloňa 0:0

Ve vyrovnaném duelu byli blíže gólové trefě domácí, v 16. minutě se po razantní hlavičce Danyho Moty dokonce chvíli radovali, zásah portugalského útočníka ale nakonec kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Oba týmy tak navázaly na výsledky z úvodu sezony a potřetí v řadě remizovaly. Chrtům se navíc již třetí zápas po sobě nepodařilo vstřelit branku.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport