AC nastartovala dělovka soupeře. Inter doma nečekaně selhal, Empoli poprvé slaví

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC nastartovala dělovka soupeře. Inter doma nečekaně selhal, Empoli poprvé slaví

Aktualizováno
Noah Okafor z AC slaví gól do sítě Sagliari, s gratulací přibíhá Tijjani Reijnders.
Noah Okafor z AC slaví gól do sítě Sagliari, s gratulací přibíhá Tijjani Reijnders.AFP
AC Milán v šestém kole Serie A potvrdil na hřišti Cagliari roli favorita a zvítězil 3:1. První však udeřil celek ze Sardinie, když se ve 29. minutě nechytatelnou ranou prosadil Zito Luvumbo. To obměněnou sestavu Rossoneri vybudilo k aktivitě, kterou ještě do přestávky proměnila v obrat skóre, na němž se mimo jiné podílel Noah Okafor. AC se tak posunul do čela tabulky, z něhož ho nedokázal sesadit Inter, který doma překvapivě prohrál se Sassuolem 1:2. Poprvé v ročníku vyhrálo Empoli, doma si poradilo se Salernitanou 1:0.

Cagliari – AC Milán 1:3

První příležitost zápasu přišla až ve 29. minutě a měli ji hráči Cagliari. Kapitán Nahitan Nández srdnatě zabojoval na hranici pokutového území a po úspěšném osobním souboji předložil míč Luvumbovi, který pumelicí pod břevno otevřel skóre utkání. Inkasovaná branka konečně probudila hosty k nějaké aktivitě. Za tu byli odměněni ve 40. minutě, kdy se po nejistém zákroku Borise Radunoviče prosadil Okafor.

Výpadek týmu ze Sardinie pak v nastavení první půle potrestal i Fikayo Tomori, který gólově zužitkoval prudký pas vyslaný Tijjanim Reijndersem. Po návratu ze šaten ale opět převzali iniciativu hráči Cagliari. V 56. minutě předvedl skvělou práci zády k bráně robustní Andrea Petagna, jenž sklepl míč přímo na kopačku Luvumba, jemuž druhý gól v zápase ukradl precizním defenzivním skluzem Yacine Adli.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O chvíli později se Petagna převtělil do role zakončovatele, když zkoušel pohotově tečovat patičkou, pokus mládežnického reprezentanta byl ale zablokován. Rostoucí nápor Rossoblu otupil v 60. minutě Ruben Loftus-Cheek, jehož tvrdá rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla přesně k levé tyči domácí branky.

Inter – Sassuolo 1:2

Síla domácího prostředí byla na straně černomodrých, čehož se již v šesté minutě pokusil využít Marcus Thuram. Francouzský útočník unikl po pravé straně a pokusil se z ostrého úhlu nahrát před prázdnou bránu Lautaru Martínezovi, gólman Andrea Consigli byl ovšem proti. O chvíli později to byli naopak hosté, kteří jako první zahrozili ranou mezi tři tyče. Jeremy Toljan si navedl míč po pravé straně pokutového území a jedovatou ranou prověřil pozornost Yanna Sommera.

Z podobné pozice se následně radoval na druhé straně Denzel Dumfries. Nizozemský bek předvedl něco ze svého technického umění, když nejprve přešlapovačkou zmátl obránce a následně parádní trefou k levé tyči otevřel skóre. V úvodu druhé půle Sassuolo obnovilo svou aktivitu a bylo za to v 54. minutě odměněno vyrovnávací brankou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Peform

Berardi dokázal v pokutovém území precizní prostrkávačkou vyslat do šance Nedima Bajramiho, který následně zaskočil do té doby stoprocentního brankáře a propálil ho na bližší tyč. Netrvalo dlouho a Neroverdi udeřili znovu. Autor první asistence si tentokrát navedl míč a z hranice vápna se trefil nechytatelně do levého spodního rohu. Na druhé straně měl vyloženou příležitost střídající žolík Davide Frattesi, nedokázal ovšem v souboji jeden na jednoho vyzrát na Andreu Consigliho.

Empoli – Salernitana 1:0

Fotbalisté toskánského celku si šli nejen za prvními body, ale i prvním vstřeleným gólem od úvodních minut, v nichž nastavili skvělé tempo. To vygradovalo ve 34. minutě, kdy byl na konci rychlého protiútoku přesně zakončující odchovanec Azzurri Tommaso Baldanzi. Pro Empolesi byla výhra o to cennější, když se díky ní konečně odlepili ode dna tabulky, kam se po prohře s milánským AC propadlo Cagliari.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Verona – Atalanta 0:1

O rozhodující trefu se postarala nizozemská dvojice z Bergama, když se ve 13. minutě po přihrávce Martena de Roona prosadil Teun Koopmeiners. Pro druhého jmenovaného šlo již o osmou ligovou trefu v tomto kalendářním roce, což z něj v tomto ohledu činilo nejlepšího záložníka celé soutěže. Hosté z Lombardie si navíc zlepšili chuť v duelech mimo svůj stadion, když v předchozích dvou venkovních kláních prohráli s Frosinone a Fiorentinou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lazio – Turín FC 2:0

Výhru Lazia, které v dosavadním průběhu nejvyšší italské soutěže porazili paradoxně pouze obhájce titulu z Neapole, načal zkraje druhého dějství svým prvním ligovým gólem od začátku března Matías Vecino. Pojistku přidal v závěrečné čtvrthodině Mattia Zaccagni, jenž konečně navázal na plodný minulý ročník, v němž se prosadil celkem desetkrát. Hosté tak prohráli teprve druhý z posledních sedmi vzájemných venkovních duelů. Zraněný David Zima do utkání nezasáhl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Neapol – Udinese 4:1

Dominantní výkon Partenopei gólově demonstroval už v 19. minutě Piotr Zieliňski, jenž proměnil pokutový kop. K němu se tentokrát nehnal ostře sledovaný Victor Osimhen, jehož penalta z Boloni byla předmětem posměšných videí směrovaných na jeho osobu, kvůli kterým se výrazně pošramotily Nigerijcovy vztahy s klubem. Na trávníku to ale na ústřední ofenzivní hvězdě týmu znát nebylo a nejlepší střelec loňského ročníku italské nejvyšší soutěže sám jednou skóroval.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport