Ibrahimovic po konci kariéry: Moje ego je pryč, už si nemusím nic dokazovat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ibrahimovic po konci kariéry: Moje ego je pryč, už si nemusím nic dokazovat
Zlatan Ibrahimovič v dresu AC Milán.
Zlatan Ibrahimovič v dresu AC Milán.Profimedia
Na konci minulé sezony tekly v Miláně slzy. Kontroverzní svéráz Zlatan Ibrahimovic se ve 41 letech rozhodl ukončit fotbalovou kariéru a zanechal za sebou kus historie. V rozhovoru pro Corriere della Sera prozradil švédský bouřlivák více o své nové životní etapě.

Poslední zápas ročníku 2022/2023 proti Hellasu Verona byl z pohledu fanoušků AC Milán mimořádně emotivní. Jejich obdivovaný idol dal totiž vale aktivní kariéře. "Loučím se s fotbalem, ale ne s vámi," řekl Ibrahimovic davu na San Siru.

V minulé sezoně už to z jeho strany nebylo ono. Dlouhotrvající zranění si vybrala svou daň a Zlatan odehrál pouze čtyři soutěžní zápasy, ve kterých si připsal celkem 144 minut. Přesto se mu podařilo stát se nejstarším střelcem Serie A, když v polovině března proměnil v Udine pokutový kop.

Švédský zakončovatel se v italském hlavním městě módy těší kultovnímu statusu. V klubu působil v letech 2010 až 2012, před třemi lety se do Milána vrátil a nasměroval ho k vytouženému Scudettu.

"Všechna místa, která jsem kdysi nazýval domovem, mi něco dala. Itálie má v mém srdci zvláštní prostor a Milán je místem, kde momentálně žiju. Zbytek ukáže čas," odpověděl nyní na dotaz, kde se vidí za 10 let.

"Na začátku kariéry jsem byl časovanou bombou na hřišti i mimo něj. Teď už ale mé ego zmizelo, nemusím si nic dokazovat," dodal "Ibra", jenž zmínil i to, co ho po skončení kariéry dělá šťastným: "Motivovat ostatní, aby provozovali fyzickou aktivitu v jakékoli podobě."

Zlatan měl fotbalového umu na rozdávání.
Zlatan měl fotbalového umu na rozdávání.Profimedia

Za AC nastřílel celkem 93 gólů a zaznamenal 35 asistencí ve 163 zápasech. "Člověk nikdy neví," reagoval na otázku, zda by jednou chtěl vést Rossoneri z pozice trenéra.

Během dlouhé kariéry oblékal také dresy rodného Malmö, kde se v roce 1999 dal na profesionální fotbal, dále Ajaxu, Juventusu, Interu Milán, Barcelony, PSG, Manchesteru United a Los Angeles Galaxy. Za švédskou reprezentaci odehrál 121 zápasů a s 62 góly je rekordním střelcem týmu.

Livesport Daily #37: Jaký je fotbalový odkaz Silvia Berlusconiho?
Livesport