Juventus poprvé v sezoně doma prohrál, Udinese stačil k bodům jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus poprvé v sezoně doma prohrál, Udinese stačil k bodům jediný gól
Rozhodl Giannettiho zásah.
Rozhodl Giannettiho zásah.AFP
Juventus zaznamenal v dohrávce 24. kola po výsledku 0:1 proti Udinese teprve třetí porážku v sezoně. Domácí prostředí přineslo Staré dámě herní převahu, v zakončení byl ale úspěšnější soupeř. Jediná branka padla ve 25. minutě poté, co Lautaro Giannetti (30) stál po odrazu míče ve správný čas na správném místě a bez komplikací vstřelil svůj první gól v Serii A. Zatímco remízoví mistři z Udine získali veledůležité body v souboji o setrvání v první lize, tak favorit z Turína pustil druhou prohrou v řadě na čele tabulky do trháku vedoucí Inter.

Juventus – Udinese 0:1

Stará dáma měla od začátku výraznou herní převahu, v úvodních 20 minutách se však dostávala pouze k centrům ze stran hřiště a střeleckým pokusům z větší vzdálenosti. Ve 25. minutě tak udeřili hosté. Po standardní situaci se míč odrazil k Giannettimu, který ho ze vzduchu pohotově uklidil do odkryté branky.

Největší šanci domácích měl ve 42. minutě po centru Alexe Sandra na hlavě Arkadiusz Milik. Ten však nezakončil nejpřesněji a Maduka Okoye dokázal zasáhnout. Nigerijský brankář byl s šesti zákroky jedním z hlavních strůjců poločasového stavu 0:1.

Tak se na hřišti pohyboval střelec jediné branky.
Tak se na hřišti pohyboval střelec jediné branky.Opta by Stats Perform

Domácí dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře ani po změně stran. Až v 60. minutě přinesla po rohovém kopu gól další Milikova hlavička. Rozhodčí však správně postřehli, že při předchozím centru Federica Chiesy opustil míč hrací plochu a radost polského útočníka rychle utnuli. Na rozdíl od první půle se Staré dámě nedařilo dostávat ani do zakončení a za vytíženého Okoyeho tentokrát většinu práce odváděla především dobře fungující obrana.

V 82. minutě měl brankář Udinese i štěstí, když Andrea Cambiaso našel v pokutovém území volného Kenana Yildize. Turecký talent na balon totiž o kousek nedosáhl. Další vážnou šanci si již favorit vytvořit nedokázal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A