Nešťastný gól stopera Juventusu poslal Inter do trháku, De Ketelaere uspěl proti Laziu dvakrát

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nešťastný gól stopera Juventusu poslal Inter do trháku, De Ketelaere uspěl proti Laziu dvakrát
Aktualizováno
Interu stačila k vítězství jediná branka.
Interu stačila k vítězství jediná branka.AFP
Fotbalisté Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti (25), jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

Turín – Salernitana 0:0

Ve formě hrající fotbalisté Turína pouze remizovali se Salernitanou 0:0. Souboj týmů, které na základě typické barvy jejich dresů pojí přezdívka "Granata", se dlouho odehrával bez větších šancí. 

Tu nejvážnější si dominantní domácí vypracovali v 58. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Samuele Ricci. Hosté z ní ovšem vyvázli bez újmy a teprve podruhé v sezoně udrželi čisté konto, to se přitom na turínském Stadio Olimpico nikomu nepovedlo už od října.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Neapol – Verona 2:1

Po úvodním tlaku domácích Kvaracchelija vypálil zpoza pokutového území a provětral Montipa, jenž jeho pokus vyrazil. Za malou chvíli vyslala neapolská 77 po rohovém kopu další dalekonosný projektil, který skokem ke své pravé tyči vykryl Montipó. Poté se hra zklidnila a diváci sledovali vyrovnaný duel, v němž se ani jednomu z týmů nedařilo projít přes zabezpečenou obranu soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhé půli mohli jít hosté velmi rychle do vedení, když se po standardní situaci objevil na vzdálenější tyči Coppola, ten ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. O pár minut později se po přihrávce z levé strany natahoval po míči v malém vápně Giovanni Simeone, ale jeho šanci vychytal Montipó. V 72. minutě zahrávali Scaligeri další z několika volných přímých kopů. Postavil se k němu Tomáš Suslov, jehož centr dopravil zády do sítě skákající Coppola.

Nedlouho poté se Neapoli podařilo srovnat. Jesper Lindström nahrál z levé strany do vápna volnému Ngongemu, který nekompromisně poslal balon mezi tři tyče. Vyrovnávací trefa dodala domácím potřebnou energii, díky níž se dostali do mnoha příležitostí. V 87. minutě jednu z nich využil Kvaracchelija, jenž zpoza šestnáctky vyslal nádhernou střelu, jež zapadla do horního pravého rohu brány.

Atalanta – Lazio 3:1

Atalanta si trpělivým postupem vypracovala první možnost v 15. minutě. Sead Kolašinac využil dobrého centru a hlavičkoval do dolního rohu brány, kde byl připraven skvěle zasahující Ivan Provedel. Italský gólman však zůstal neprůstřelný už jen pár vteřin. Prakticky hned nato totiž další ve vápně vyhranou hlavičkou sklepl Giorgio Scalvini míč Pašaličovi, který prudkou ranou rozvlnil síť.

Římané byli blízko vyrovnání z přímého kopu, střela Luise Alberta se ale pod břevno těsně nevešla. Před odchodem do šaten dostala Atalanta příležitost pokutového kopu poté, co jeden z obránců Lazia zahrál ve vlastním vápně míč rukou. Darovanou šanci proměnil ranou k tyči De Ketelaere.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran Bergamo kontrolovalo pohodlné vedení a nepouštělo soupeře do žádných šancí. Krátce po hodině hry naopak mohl zvýšit jeho náskok po milimetrovém pasu Pašaliče Aleksej Mirančuk, který uvnitř pokutového území ale nasměroval míč jen doprostřed brány. Kouč Maurizio Sarri se snažil neuspokojivý pohled změnit střídáními, ani ty ovšem Atalantu nevykolejily.

V 76. minutě tak korunoval vydařený týmový i individuální výkon druhou trefou v duelu De Ketelaere, jenž prošel z pravého kraje hřiště až do vápna, odkud se prosadil ranou na bližší tyč. Na klidném závěru zápasu už nic nezměnila ani v 84. minutě proměněná penalta Cira Immobileho.

Inter – Juventus 1:0

Dominantní výkon domácích mohl jako první přetavit v gól v 18. minutě Federico Dimarco, kterého křižným pasem na zadní tyč oslovil Benjamin Pavard. Ofenzivně laděný bek však z voleje trefil jen boční síť. Odchovanec Interu trhal defenzivu Bianconeri i nadále a po fantastické přihrávce Hakana Calhanoglua přes polovinu hřiště se hnal do další šance.

Ještě ale hledal před bránou nabíhajícího Marcuse Thurama, jemuž zamezil v zakončení výborným obranným zákrokem Bremer. Ve 37. minutě už se milánský celek zaslouženého vedení dočkal. Pavardovi sice vůbec nevyšel pokus o nůžky, balon nicméně propadl až ke Gattimu, jenž si ho nešťastně srazil do vlastní sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Chvíli po začátku druhé půle se nebezpečným projektilem prezentoval Calhanoglu, parádním volejem ovšem pouze orazítkoval pravou tyč. Do té doby neviditelný Vlahovič se poprvé připomněl po hodině hry, kdy jeho odvážné zakončení nůžkami prolétlo kousek nad břevnem. V 67. minutě málem napravil vlastní gól Gatti, razantní střela 25letého Itala ale těsně minula cíl.

Na druhé straně byl krátce nato blízko zásahu Nicoló Barella, jehož pohotovou ránu po milimetrovém centru aktivního Dimarca skvělým zákrokem zneškodnil Wojciech Szczesny. Polák se v závěru vytáhl i proti střídajícímu Marku Arnautovičovi, na porážce Staré dámy už však nic nezměnil.

Tabulka Serie A