Lecce a Spezia odsoudily k sestupu Cremonese. Uzdravený Zima se vrátil na lavičku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lecce a Spezia odsoudily k sestupu Cremonese. Uzdravený Zima se vrátil na lavičku

Aktualizováno
Za Spezii se neprosadil ani kanonýr M'Bala Nzola, i proto se v Lecce zrodila remíza 0:0.
Za Spezii se neprosadil ani kanonýr M'Bala Nzola, i proto se v Lecce zrodila remíza 0:0.AFP
Spezia ve 36. kole Serie A nenavázala na překvapivý skalp AC Milán (2:0) z minulého víkendu. V přímém souboji o záchranu hrála bez branek v Lecce a remíza odsoudila k sestupu do druhé ligy Cremonese. Už jistý šampion z Neapole v neděli hostí finalistu Ligy mistrů Inter, jemuž jde o upevnění třetího místa a tím i zajištění účasti v příštím ročníku milionářské soutěže z domácí soutěže. Sledujte zápasy nejvyšší italské soutěže na Livesport.cz.

Lecce – Spezia 0:0

Jubilejní 600. zápas Lecce v Serii A se proměnil ve festival opatrnosti, v němž měli lehce navrch hosté. Ani obávaný kanonýr M’Bala Nzola však v největší šanci utkání nemířil v 78. minutě přesně, a tak se ani jeden z celků nedokázal výrazněji vzdálit sestupovému pásmu.

Z něj je ve zbývajících dvou kolech bude ohrožovat už pouze Verona. Pád Cremonese které do Serie B doprovodí Sampdorii, je totiž nedělní plichtou v Lecce zpečetěn.

Statistiky zápasu Lecce – Spezia
Statistiky zápasu Lecce – SpeziaOpta by Stats Perform

FC Turín – Fiorentina 1:1

Domácí se v prvním poločase neprosadili, což Fialky krátce po přestávce potrestaly, když udeřily zásluhou střídajícího Luky Joviče. Antonio Sanabria však následně opět ukázal nejlepší střeleckou formu z obou týmů a vyrovnáním zajistil alespoň bod.

Antonín Barák odehrál v dresu hostů 85 minut, na rozhodující trefu ze semifinále Evropské konferenční ligy proti Basileji však nenavázal. David Zima se poprvé od konce ledna, kdy jej ze hry vyřadilo zranění, objevil na střídačce Turína, do zápasu ale nezasáhl.

Statistiky zápasu FC Turín – Spezia
Statistiky zápasu FC Turín – SpeziaOpta by Stats Perform

Neapol – Inter 3:1

Domácí mohli celý druhý poločas těžit z herní převahy, kterou jim přiřklo vyloučení Roberta Gagliardiho z konce úvodního dějství. V úvodní zásah ho nakonec přetavil André Zambo Anguissa. Hosté se pak k údivu všech fanoušků dokázali vzchopit a v 82. minutě vyrovnali.

Tři minuty nato však navrátil Partenopei vedení Giovanni Di Lorenzo a výhru pojistil ještě Gianluca Gaetano. Náskok Nerazzurri před pronásledovateli na příčkách zajišťujících postup do Ligy mistrů se tak ztenčil na pouhé dva body.

Udinese – Lazio 0:1

Dlouhou bezbrankovou pasáž rozsekl až po hodině hry kanonýr Ciro Immobile, jenž nepohrdl nabídnutou penaltou. Zebry nepotvrdily domácí neporazitelnost, jež se táhla od ledna letošního roku, když na jejich půdě v ligovém ročníku zvítězil teprve třetí tým.

Celek z hlavního města tak po venkovních porážkách na stadionu Interu a AC zabral, posunul se na třetí místo tabulky a základní skupinu Ligy mistrů má již na dosah ruky.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport