Neapol zlomila Juventus v nastavení. Výhru Interu nad Empoli trefil Lukaku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol zlomila Juventus v nastavení. Výhru Interu nad Empoli trefil Lukaku
Aktualizováno
Romelu Lukaku pomohl Interu dvěma góly k první ligové výhře od začátku března.
Romelu Lukaku pomohl Interu dvěma góly k první ligové výhře od začátku března. AFP
Šlágr 31. kola Serie A mezi Neapolí a Juventusem spěl k bezbrankové remíze, v nastavení ale rozhodl o třech bodech pro lídra nejvyšší italské soutěže Giacomo Raspadori a o titul by Partenopei ve zbývajících osmi utkáních mohl připravit jen těžko představitelný kolaps. V dalších nedělních zápasech ztratila Fiorentina dobře rozehraný duel s Monzou a Inter si připsal pohodlnou výhru v Empoli.

Empoli –⁠ Inter 0:3

Obměněná sestava Interu vybojovala v Empoli jednoznačnou výhru. V první půli nevýrazná ofenziva hostů se probudila po změně stran, přičemž dvakrát přesně pálil Romelu Lukaku. I vzhledem k tomu, že Azzurri v domácím vzájemném klání opět nevstřelili gól, což se jim naposledy povedlo v roce 2006, získali Milánští veledůležité body v honbě za příčkami zaručujícími místenku v dalším ročníku Ligy mistrů. V ní jim totiž přibyl konkurent v podobě Juventusu.

Statistiky zápasu Empoli –⁠ Inter
Statistiky zápasu Empoli –⁠ InterOpta by Stats Perform

Monza –⁠ Fiorentina 2:3

Fiorentina promarnila slibné vedení a padla 2:3. Bez bodů zůstala i přesto, že již ve 13. minutě držela díky gólu a asistenci Cristiana Kouamého dvoubrankový náskok. Do přestávky však bylo nejen vyrovnáno, ale domácí se dokonce chvíli radovali z obratu, pozdní trefa Mattea Pessiny však nakonec nebyla uznána. Italský reprezentant si ale v 58. minutě spravil chuť proměněnou penaltou, a Brianzoli tak po nedávném skalpu Interu získali další nečekané vítězství. Chvíli po rozhodujícím zásahu byl z trávníku stažen Antonín Barák.

Statistiky zápasu Monza –⁠ Fiorentina
Statistiky zápasu Monza –⁠ FiorentinaOpta by Stats Perform

Udinese –⁠ Cremonese 3:0

K bezproblémovému průběhu utkání z pohledu domácích výrazně přispěl Lazar Samardžič, mladý Srb totiž už ve druhé minutě otevřel skóre a o necelou půlhodinu později asistoval u trefy Nehuéna Péreze. Dvěma výhrami v řadě posílený předposlední celek tabulky tak v Udine tvrdě narazil a jeho ztráta na nesestupové pozice zůstala sedm kol před koncem nejvyšší italské soutěže osmibodová.

Statistiky zápasu Udinese –⁠ Cremonese
Statistiky zápasu Udinese –⁠ CremoneseOpta by Stats Perform

AC Milán –⁠ Lecce 2:0

O vítězství domácího celku rozhodl ve 40. minutě přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč Rafael Leao, jenž na svůj gólový úspěch navázal i ve druhé půli. Rossoneri se tak v tabulce vrátili na páté místo před svého městského rivala Inter. Naopak hosté si připsali již sedmou porážku z posledních osmi duelů a mají už jen dvoubodový náskok na pásmo sestupu.

Statistiky zápasu AC Milán –⁠ Lecce
Statistiky zápasu AC Milán –⁠ LecceOpta by Stats Perform

Juventus –⁠ Neapol 0:1

Utkání nenabízelo dlouho nikterak atraktivní podívanou, avšak závěr zápasu nabídl zápletku hollywoodských rozměrů. Nejprve se totiž za Starou dámu prosadil Ángel Di María, jeho brance byla následně po intervenci VARu kvůli faulu odvolána. Následné brance Dušana Vlahoviče z úvodu závěrečného nastavení zase předcházelo opuštění míče hrací plochy. Bitvu tak rozhodl až ve třetí minutě přidaného času Raspadori, který tak navýšil náskok Partenopei na čele ligy na luxusních 17 bodů.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport