Lazio nečekaně nestačilo na FC Turín. Salernitana po 15 letech udolala Sassuolo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio nečekaně nestačilo na FC Turín. Salernitana po 15 letech udolala Sassuolo

Aktualizováno
Lazio doma prohrálo s Turínem a může přijít o druhé místo v tabulce.
Lazio doma prohrálo s Turínem a může přijít o druhé místo v tabulce. AFP
Večerní vrchol sobotního programu 31. kola Serie A tentokrát nenabídl boj o nejvyšší patra tabulky, nýbrž o záchranu –⁠ lépe z něj vyšla Spezia, která na hřišti poslední Sampdorie remizovala 1:1 a o bod se vzdálila sestupovému pásmu. V úvodním ze tří zápasů Salernitana přerušila sérii šesti remíz, když doma přejela Sassuolo 3:0, v tom druhém Lazio doma překvapivě nestačilo na FC Turín.

Salernitana –⁠ Sassuolo 3:0

Ráz duelu výrazně ovlivnilo prvních 20 minut, během kterých se domácí dostali do dvougólového trháku. Na obou zmíněných trefách se přitom nechtěně podílel hostující brankář Andrea Consigli, jenž nepřesvědčivými zákroky výrazně pomohl soupeři. Granata tak i díky jeho chybám po šesti remízách vyhrála a značně si polepšila před závěrečným bojem o záchranu. Celek z regionu Emilia-Romagna navíc porazila poprvé od 30. srpna 2008.

Statistiky zápasu Salernitana –⁠ Sassuolo
Statistiky zápasu Salernitana –⁠ SassuoloOpta by Stats Perform

Lazio –⁠ FC Turín 0:1

První ligová porážka římského celku po více než dvou měsících se zrodila kvůli situaci z konce první půle, kdy ranou z velké dálky rozhodl Ivan Ilič. Na matném výkonu Orlů se dost možná podepsal fakt, že konkurenčnímu Juventusu byl zrušen dříve uložený trest v podobě patnáctibodového odpočtu, kvůli čemuž celku z hlavního města hrozí, že po odehrání víkendového programu přijde o druhé místo v tabulce.

Statistiky zápasu Lazio –⁠ FC Turín
Statistiky zápasu Lazio –⁠ FC TurínOpta by Stats Perform

Sampdoria –⁠ Spezia 1:1

Šance Sampdorie na záchranu se po remíze se Spezií opět o kus zmenšily. Hosté totiž okupují poslední nesestupovou pozici, jíž je tým z Janova 10 bodů vzdálený. Zápas přitom neměli domácí špatně rozehraný, když vedli díky trefě Bruna Amioneho, po změně stran však srovnal Daniele Verde. Svěřenci trenéra Dejana Stankoviče tak na plný bodový zisk nedosáhli a nedoplnili mohutně finišující Veronu a Cremonese, kteří se taktéž snaží v závěrečné fázi sezony vyškrábat nad příčky zaručující pád o soutěž níž.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport