Pikantní duel pro trenéra Empoli dostal vítěznou tečku díky pozdní penaltě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pikantní duel pro trenéra Empoli dostal vítěznou tečku díky pozdní penaltě

Empoli si ze Salerny veze vítězství 3:1.
Empoli si ze Salerny veze vítězství 3:1.AFP
Empoli porazilo v předehrávce 24. kola Serie A domácí Salernitanu 3:1. Zápas byl speciální především pro hostujícího trenéra Davideho Nicolu, jenž se vrátil na hřiště bývalého zaměstnavatele, kterého před necelými dvěma lety zachránil v nejvyšší italské soutěži. Z týmu ze Salerna ho však vedení klubu po několika měsících hned nadvakrát vyhodilo, a tak pro něj výhra jeho nových svěřenců znamenala o to sladší pocit. Azzurri se navíc díky rozhodující penaltě nové posily M'Baye Nianga z 88. minuty vyhrabali ze sestupové zóny.

Salernitana – Empoli 1:3

Záchranářský souboj v Salernu začaly oba celky velice opatrně, a diváci si tak na první vzruch v jedné ze šestnáctek museli počkat až do 23. minuty. Radost příznivcům domácích však neudělal, jelikož centr Nicoly Cambiaghigo přizvedl Alessandro Zanoli tak nešťastně, že balon přeletěl i Guillerma Ochou a zapadl přesně pod břevno.

Blízko vyrovnání byl chvíli před pauzou Boulaye Dia, jenž se na hranici vápna hezky uvolnil, následnou přízemní střelou ale cíl o milimetry minul. Obraz hry po změně stran připomínal spíše šachovou partii, a obě mužstva potvrzovala, že se potkaly dvě nejhorší ofenzivy soutěže. Nebezpečí pro oba brankáře tak přicházelo víceméně jen po standardních situacích.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 65. minutě jednu takovou zakončil hlavou Lorenzo Pirola, ale Eliu Caprilovi potíže nenadělal. Úspěšnější byl Shon Weissman, který do sítě usměrnil nadýchaný centr Antonia Candrevy. Trefa izraelského reprezentanta však pro domácí nakonec neznamenal ani bod, jelikož v závěru rozhodl o triumfu Azzurri z penalty Niang. V nastavení navíc přidal po brejku pojistku střídající Matteo Cancellieri.

Tabulka Serie A