Probuzení míčového kouzelníka Sassuolu nestačilo, duel nejhorších týmů skončil remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Probuzení míčového kouzelníka Sassuolu nestačilo, duel nejhorších týmů skončil remízou

Chukwubuikem Ikwuemesi hlavičkuje míč před Martinem Erličem.
Chukwubuikem Ikwuemesi hlavičkuje míč před Martinem Erličem.AFP
Sassuolo v předehrávce 31. kola Serie A ztratilo na hřišti Salernitany v nastavení tři body a jen remizovalo 2:2. Důležitou roli hrál hostující Nedim Bajrami, jenž asistencí u gólu Armanda Laurientého a brankou ve 44. minutě řídil dominantní výkon předposledního celku tabulky v první půli. Autor úvodní trefy, který byl v minulé sezoně oporou útoku Neroverdi a vydobyl si pověst jednoho z nejlepších driblérů napříč evropskými soutěžemi, se prosadil teprve podruhé v ročníku. Granata se však po změně stran vzchopila a v 91. minutě srovnala zásluhou Giulia Maggioreho.

Salernitana – Sassuolo 2:2

Opatrný začátek naznačoval, že se jedná o velmi důležité utkání pro oba celky, a na první výraznější příležitost si tak diváci na stadionu museli počkat až do 17. minuty, kdy Andrea Consigli likvidoval ostrý centr Antonia Candrevy z pravé strany.

Černozelení se do šance dostali až krátce před odehranou půlhodinou, nicméně trefu Andrey Pinamontiho rozhodčí neuznal kvůli těsnému ofsajdu. Italský útočník se propracoval k zakončení i o pár minut později, tentokrát ovšem mířil nad bránu.

Ve 37. minutě už se Sassuolo gólu dočkalo, Laurienté obdržel přesnou přihrávku a tváří v tvář brankáři zakončil rychlý výpad hostů. Druhý zásah přidal sedm minut nato Bajrami, který využil kiks obránce a po přihrávce Pinamontiho skóroval do prázdné branky.

Zkraje druhé půle dostala Granata možnost zahrávat pokutový kop, zkušený Candreva se z penaltového puntíku nemýlil a střelou k levé tyči vstřelil kontaktní branku. O chvíli později mohl Neroverdi vrátit dvougólové vedení Laurienté, nadvakrát ale v koncovce neuspěl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Další neproměněné šance Grégoira Defrela a Laurientého nakonec hosty mohly mrzet, v nastaveném čase se totiž trefil Maggiore. Zápas trápících se celků tak skončil smírně, Salernitana zůstává beznadějně poslední a Sassuolo je jen o příčku nad ní.

Tabulka Serie A