Ranieri se loučil hořkým koncem. Fiorentina si s předstihem zajistila místenku v Evropě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ranieri se loučil hořkým koncem. Fiorentina si s předstihem zajistila místenku v Evropě

K výhře Fiorentiny pomohl i Antonín Barák.
K výhře Fiorentiny pomohl i Antonín Barák.Profimedia
Cagliari podlehlo ve 38. kola Serie A Fiorentině 2:3. Favorit, který začal i s Antonínem Barákem (29) v základní sestavě, se poprvé gólově osmělil ve 39. minutě, kdy se krásně prosadil Giacomo Bonaventura (34). I přes dlouho úspěšnou snahu domácích zvrátit skóre se nakonec ze všech bodů radovali hosté díky penaltě v závěru dlouhého nastavení. Fiorentina si zajistila minimálně osmé pohárové místo v ligové tabulce, Rossoblu naopak nedopřáli ideální rozlučku lodivodovi Claudiu Ranierimu (72), jenž po sezoně ukončí trenérskou kariéru.

Cagliari – Fiorentina 2:3

Úvod duelu nenabízel přílišnou snahu ze strany obou týmů hnát se vpřed. První vážnější ohrožení tak přišlo až krátce před půlhodinou hry, kdy Casteddu získali rohový kop. Na centr ze strany si naskočil Alessandro Deiola a hlavičkoval jen těsně nad břevno. 

Nakonec se ale radoval z úvodní branky duelu favorit. Bonaventura zpracoval míč ve vápně a nádherným obstřelem otevřel skóre. V závěru poločasu mohl vedení ještě navýšit Gaetano Castrovilli, jehož ránu z úhlu vyrazil Simone Scuffet. V nastavení se snažil překvapivě vyrovnat Gianluca Lapadula, nicméně kvůli ofsajdu se nakonec neradoval.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Fiorentina s jednobrankovým vedením nastoupila do druhé půle velmi uvolněně. Rychle tak mohl vyrovnat Lapadula, jenž se dostal do úniku. Proti němu však skvěle vyběhl Pietro Terracciano a šanci zlikvidoval. Po hodině hry se už domácí radovali. Deiola si naběhl na centr a hlavou poslal míč přesně k pravé tyči. Aktivní Lapadula mohl dokonce zařídit obrat v duelu, kdyby svou hlavičku v 79. minutě zamířil lépe.

Slavilo se až později po rychlém protiútoku, když Kingstone Mutandwa krásným obstřelem nasměroval Ranieriho k vítězné rozlučce. To vzápětí odmítl Nicolás González, kterého si obrana nepohlídala. Přílišný důraz ovšem defenziva domácích vyvinula v nastavení, kdy se dopustila faulu a rozhodčí nařídil penaltu. Tu s klidem proměnil Arthur Melo poté, co počkal na pohyb gólmana a poslal míč opačným směrem.

Tabulka Serie A