První tři body ve velkém stylu. AS Řím rozstřílelo Empoli 7:0, zazářil Dybala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První tři body ve velkém stylu. AS Řím rozstřílelo Empoli 7:0, zazářil Dybala

Aktualizováno
Paulo Dybala pomohl k vysokému vítězství.
Paulo Dybala pomohl k vysokému vítězství.AFP
Fotbalisté AS Řím v Serii A zničili Empoli 7:0 a poprvé v tomto ročníku získali tři body.Své premiérové branky v novém působišti vstřelili Romelu Lukaku (30) a portugalský středopolař Renato Sanches (26).

Cagliari – Udinese 0:0

Udinese se dostalo již v úvodu do rychlého protiútoku dva na dva. Francouzský mistr světa z roku 2018 Florian Thauvin však nevyužil sklepnutí dlouhána Lorenza Luccy a zakončil pouze do blokujícího obránce. Ve 12. minutě zazdil neskutečnou příležitost odchovanec Cagliari Alessandro Deiola, který z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit odkryté zařízení. Následující klidnější pasáž hry naplnila předzápasové očekávání vzhledem k útočným výkonům obou celků v prvních třech kolech nového ročníku.

Až v závěru první půle přišli příznivci Casteddu, kteří opustili tribuny ještě před poločasovým hvizdem, o nebezpečnou střelu Zita Luvumba, jenž ale orazítkoval pouze tyč. Předcházející školácké chyby v rozehrávce se dopustil kapitán Walace.

Po návratu na hrací pažit pokračoval celek ze Sardinie v tlaku ze závěru úvodního dějství. Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal opět Deiola, italský záložník ale ani tentokrát nedokázal prolomit bezbrankový stav. Další příležitost spálil v 67. minutě, kde jeho pokus pravou nohou těsně minul vzdálenější tyčku a potvrdil tedy svůj špatný den v ofenzivě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V jedné z největších šancí duelu se objevil Lucca, když se nechal fantasticky vychytat Borisem Radunovičem v situaci jeden na jednoho. Dalekonosný pokus Paula Azziho sice rozvlnil síť, jednalo se ale pouze o boční a diváci se tedy až do trojnásobného hvizdu hlavního sudího žádné trefy nedočkali. V nastaveném čase se ještě nechal zbytečně vyloučit Mateusz Wieteska.

Frosinone – Sassuolo 4:2

Hosté se před utkáním pyšnili dosavadní neporazitelností ve vzájemných střetnutích a k zachování této bilance výrazně nakročili dvěma trefami Andrey Pinamontiho z úvodní půlhodiny. Domácí však na inkasované branky zareagovali fantasticky a v 70. minutě vyrovnal Luca Mazzitelli, pro nějž se jednalo o první gól v nejvyšší soutěži od sezony 2016/2017. Pro 27letého záložníka to ovšem bylo málo a o chvíli později celý zápas rozhodl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Monza – Lecce 1:1

Hosty do vedení poslal hned zkraje utkání proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Nikola Krstovič, bývalý hráč Dunajské Stredy. Za Brianzoli záhy dokázal srovnat Andrea Colpani, ze strany Lombarďanů to však navzdory početní převaze trvající mezi 55. a 85. minutou bylo vše, a utkání tak dospělo k nerozhodnému výsledku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Fiorentina – Atalanta 3:2

Domácím výrazně pomohl k odčinění debaklu z posledního duelu proti Interu bývalý hráč klubu z Bergama Giacomo Bonaventura, jenž se prosadil také v pražském finále Konferenční ligy proti West Hamu. Definitivní úder však zasadil soupeři až v 76. minutě Christian Kouamé, jenž využil nepochopitelného zaváhání defenzivy hostů. Antonín Barák se dostal po několikatýdenní absenci na hrací plochu až o 12 minut později.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

AS Řím – Empoli 7:0

Domácí rozhodli o svém vítězství již v průběhu úvodní desetiminutovky, ve které se prosadili hned dvakrát. Na proměněnou penaltu Paula Dybaly navázal úspěšnou hlavičkou Renato Sanches, pro něhož se po začátku hostování z PSG jednalo o první trefu ve žlutočerveném dresu. Na listinu střelců se premiérově při svém prvním startu v základní sestavě za římský celek zapsal také Romelu Lukaku. Azzurri naopak na úspěšného střelce stále čekají, v důsledku čehož bez zisku bodu okupují poslední místo tabulky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A