Barcelona v Superpoháru porazila Osasunu 2:0, ve finále už čeká Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona v Superpoháru porazila Osasunu 2:0, ve finále už čeká Real Madrid
Lewandowski vstřelil vítězný gól.
Lewandowski vstřelil vítězný gól.AFP
Barcelona si v semifinále španělského Superpoháru poradila s Osasunou 2:0. Obhájce prestižní trofeje se proti pevné obraně celku z Pamplony v saúdskoarabském Rijádu dlouho trápil, trn z paty mu však v 59. minutě vytrhl přesnou střelou k levé tyči Robert Lewandowski (35). Polský kanonýr tak utišil své kritiky, když se prosadil podruhé v řadě. Blaugranas přidali ještě jednu trefu v nastaveném čase druhého dějství a postoupili do finále, ve kterém se jim při cestě k 15. triumfu v historii postaví Real Madrid.

Barcelona – Osasuna 2:0

Blaugranas se do první opravdu velké šance dostali ve 13. minutě, kdy se Lewandowski na hranici vápna z první opřel do přihrávky Sergiho Roberta, ovšem se střelou polského útočníka si dokázal poradit Sergio Herrera v bráně Osasuny.

Tentýž hráč měl po půlhodině hry další příležitost ke skórování, ale hlavou zamířil jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně mohl udeřit tým z Pamplony, jenže Ante Budimir zblízka neprostřelil Iňakiho Peňu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Xaviho svěřenci se nakonec dokázali prosadit po změně stran, když v 59. minutě Ilkay Gündogan narýsoval přesnou přihrávku na Lewandovského a ten už se trefil přesně za záda Herrery. Gól byl ještě přezkoumáván systémem VAR, ale na platnosti branky to nic nezměnilo.

V 78. minutě měli Los Rojillos příležitost na vyrovnání, ovšem s ránou Budimira si poradil Peňa v brance Barcelony. Veškeré naděje Osasuny ukončil ve třetí nastavené minutě Lamine Yamal poté, co si převzal přihrávku od Joaa Félixe a nechytatelnou střelou definitivně rozhodl utkání.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Premiérové vystoupení Osasuny v rámci španělského Superpoháru tak skončilo neúspěchem. Barcelona vyzve ve finále hraném 14. ledna Real Madrid.