Tým potřebuje získat morálku a sebevědomí. Superpohár by mohl být zlomovým bodem, věří Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tým potřebuje získat morálku a sebevědomí. Superpohár by mohl být zlomovým bodem, věří Xavi

Bude Superpohár pro Barcelonu v této sezoně opět zlomový?
Bude Superpohár pro Barcelonu v této sezoně opět zlomový?Reuters
Trenér Barcelony Xavi Hernández (43) doufá, že případné vítězství ve španělském Superpoháru bude zlomovým bodem, který oživí boj o titul v La Lize, stejně jako tomu bylo v minulé sezoně.

Barcelona loni ve stejném období vyhrála jen devět z prvních dvaceti ligových zápasů, nicméně ve finále Superpoháru dokázala porazit Real Madrid 3:1. Xaviho tým následně vyhrál devět z deseti zápasů, což ho nakonec dovedlo až mistrovskému titulu.

V současné chvíli je Barcelona v tabulce třetí, sedm bodů za vedoucím Realem. V prosinci navíc přišla nečekaná domácí porážka s Gironou a tým hledá podobný impuls jako minulé sezoně. "Samozřejmě to chceme zopakovat," řekl Xavi ve středu novinářům před čtvrtečním semifinále španělského Superpoháru, kde se Barcelona utká v Rijádu s Osasunou.

Aktuální tabulka La Ligy (11. ledna)
Aktuální tabulka La Ligy (11. ledna)Livesport

"Loňský turnaj byl opravdu dobrý na přípravu a na to, abychom čelili druhé polovině sezony. Doufám, že i v tomto ročníku dosáhneme zlomového bodu, který tým potřebuje k získání morálky a sebevědomí," dodal španělský trenér.

Osasuna, která se do Superpoháru kvalifikovala jako loňský finalista Copa del Rey, je v lize až dvanáctá a Barcelonu neporazila od roku 2020. "Nesmíme udělat žádnou chybu. Samozřejmě jsme favority, protože jsme Barcelona, ale je to turnajový zápas. Musíme ukázat, že si zasloužíme být ve finále," dodal Xavi.

Finále Superpoháru se odehraje v neděli. Barcelona, nebo Osasuna se v něm utkají s Realem Madrid, který ve středečním semifinále porazil městského rivala Atlético 5:3 po prodloužení.

Barcelona – Osasuna (čtvrtek, 20:00)