Almería Barceloně zatápěla, Xaviho družinu uchránil od další ztráty Roberto

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Almería Barceloně zatápěla, Xaviho družinu uchránil od další ztráty Roberto
Aktualizováno
Sergi Roberto pomohl Barcelona k vítězství nad Almeríou dvěma góly.
Sergi Roberto pomohl Barcelona k vítězství nad Almeríou dvěma góly.AFP
Barcelona podle předpokladů ovládla duel 18. kola La Ligy, když doma porazila Almeríi 3:2. Katalánský celek soupeře přehrával a dostal se zásluhou Raphinhy do vedení. Děravá obrana Blaugranas sice následně po velkých minelách v obraně náskok dvakrát ztratila, Xaviho svěřenci však čtvrtou soutěžní ztrátu v řadě nezaznamenali. Utkání totiž rozhodl dvougólový Sergi Roberto. Villarreal si zahrával s pohodlným třígólovým náskokem, nakonec jej ale uhájil a Celtu Vigo porazil 3:2. Bilbao si poradilo s Las Palmas 1:0.

Barcelona – Almería 3:2

Ihned po výkopu byl na obou celcích znát rozdíl třídy. Nejvýrazněji zahrozil v osmé minutě Roberto, jehož hlavičku vytěsnil Luís Maximiano. Pak ale útočná aktivita domácích značně opadla. Až ve 33. minutě musel gólman Almeríe tasit podobný zásah proti hlavičkujícímu Araújovi, tentokrát však balon vyrazil pouze k Raphinhovi, jenž bez problému skóroval. V závěru poločasu přišel pro domácí šok, když se po průnikové přihrávce hnal do samostatného útoku Léo Baptistao a chytrou ranou překonal vyběhnutého Iňakiho Peňu.

Jeho trefu sice rozhodčí na hřišti kvůli ofsajdu neuznal, následně ale původní výrok opravil VAR. Chvíli po změně stran si Xaviho svěřenci vypracovali hned dvě nebezpečné příležitosti v krátkém sledu, přičemž v obou selhal střídající Ferrán Torres. Po hodině hry se však už hostující brankář marně natahoval proti dokonale namířené hlavičce, kterou po rohu vyslal ke vzdálenější tyči Roberto. Jenže Almería nesložila zbraně a v 71. minutě znovu srovnala.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po dalekém přímém kopu totiž neudržel míč v náruči po kontaktu s Araújem zastupující gólman Peňa, a nabil tak před odkrytou branku Edgaru Gonzálezovi, jenž se nemýlil. Nakonec si však Barca vítězství vzít nenechala. V 83. minutě našel Robert Lewandowski krásným oblouček Roberta, který krátký únik zakončil přesnou střelou mezi nohy gólmana. Avšak ani napotřetí nebyli Rojiblancos daleko od srovnání, Barcu ale tentokrát zachránil zákrokem na poslední chvíli proti hlavičce Iddrisa Baby brankář Peňa.

Ath. Bilbao – Las Palmas 1:0

První půle nabídla odpískané pokutové kopy pro oba celky. Hostům však diskutabilně vzal radost videorozhodčí, a za domácí poté nechal gólmana vyniknout Gorka Guruzeta. Žádný přesný zásah diváci neviděli ani ve zbytku normální hrací doby, na konci nastavení druhého poločasu se ale trefil dvacetiletý produkt akademie Basků Unai Gómez. Jeho gól rozhodl o čtvrté domácí výhře Los Leones v řadě.

Villarreal – Celta Vigo 3:2

Když krátce po změně stran zvyšoval domácí Dani Parejo z penalty již na rozdíl tří branek, zdálo se, že body jednoznačně zůstanou na Estadio de la Cerámica. Následovala ale skvostná pětiminutovka hostů, během které dvakrát skórovali a přinutili hráče ve žlutých dresech strachovat se o výsledek. Comeback se jim však dovršit nepodařilo, celek z provincie Castellón dosáhl na své první vítězství od listopadu a vzdálil se sestupovým příčkám.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport