Jurásek slaví hned na úvod angažmá. Benfice vystřelili Superpohár Di María a Musa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jurásek slaví hned na úvod angažmá. Benfice vystřelili Superpohár Di María a Musa

Ángel Di María dal v Superpoháru první ze dvou gólů.
Ángel Di María dal v Superpoháru první ze dvou gólů.AFP
Reprezentační obránce David Jurásek (23) získal na úvod svého angažmá v Benfice Lisabon portugalský Superpohár. Úřadující šampion portugalské fotbalové ligy dnes porazil vítěze národního poháru FC Porto 2:0. Oba góly padly v druhém poločase, kdy už byl na hřišti i Jurásek.

Bývalý hráč pražské Slavie, odkud před měsícem přestoupil za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), nahradil po přestávce v obraně někdejšího sparťana Mihaila Rističe.

"Mihailo měl žlutou kartu, nechtěl jsem riskovat, proto jsem tam poslal Juráska," komentoval po zápase střídání kouč Roger Schmidt. Českého fotbalistu za výkon pochválil. "Jít takhle do takového zápasu není jednoduché. Dobře bránil, párkrát se zapojil do útoku. V klubu, jako je Benfica, to není snadné. Jsou tu velká očekávání, už to chápe," uvedl německý trenér.

Detail utkání Benfica Lisabon – FC Porto 2:0

Po hodině hry otevřela skóre jiná letní posila Benfiky argentinský mistr světa Ángel Di María. O pár minut později pojistil deváté vítězství lisabonského týmu v domácím Superpoháru chorvatský útočník Petar Musa, třetí bývalý slávista v sestavě vítězů Dán Alexander Bah odehrál v obraně celý zápas.

V nastavení fauloval Juráska v souboji u postranní čáry bývalý dlouholetý obránce Realu Madrid Pepe a dostal červenou kartu. Čtyřicetiletý mistr Evropy z roku 2016 nakopl českého fotbalistu zezadu.