Osmigólová přestřelka v semifinále Superpoháru. Real rozhodl proti Atlétiku až v prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Osmigólová přestřelka v semifinále Superpoháru. Real rozhodl proti Atlétiku až v prodloužení
Ve finále padlo nakonec osm branek.
Ve finále padlo nakonec osm branek.AFP
Real Madrid vykročil ke svému 13. triumfu ve španělském Superpoháru, když v semifinále zdolal Atlético 5:3. Ve strhující první půli se oba celky prosadily hned dvakrát, přičemž jedním z úspěšných střelců byl Antoine Griezmann (32), který se díky 174. zásahu v dresu Los Colchoneros osamostatnil na trůnu nejproduktivnějších kanonýrů historie klubu. Přetahovaná pokračovala i po změně stran a jelikož základní hrací doba rozhodnutí nepřinesla, o triumfu Bílého baletu tak rozhodl až ve 116. minutě vlastní gól Stefana Saviče (33).

Real Madrid – Atlético Madrid 5:3p

Na domovském stánku klubu Al-Nassr, a tedy i Cristiana Ronalda, měli značnou převahu fanoušci Realu Madrid. Zpočátku ovšem vládlo Atlético, když nejdříve Kepa Arrizabalaga vyrazil pokus Samuela Lina, na hlavičku Maria Hermosa z následného rohového kopu však již byl gólman Bílého baletu krátký. Totožný typ standardní situace vedl i k vyrovnání, jelikož defenziva Los Colchoneros úplně zapomněla na Antonia Rüdigera, jenž nasměroval balon mimo dosah Jana Oblaka.

Obrany obou týmů jako by se v teplém saúdskoarabském počasí cítily jako na dovolené. Ve 30. minutě se nejlépe zorientoval ve vápně soupeře Ferland Mendy a jemnou tečí poslal míč do sítě. Jenže Realu radost z obratu dlouho nevydržela, neboť Griezmann po efektní kličce využil pomyslné dálnice ve středu hřiště a podruhé překonal Arrizabalagu. Paradoxně nejzajímavější moment první půle ale nakonec nabídl brankář Oblak, který krkolomným skokem vyrazil takřka jistý zásah Rodryga.

Druhé dějství málem znovu gólově otevřel Lino, jehož projektil prosvištěl těsně vedle tyče. Následně se hra přesunula spíše na stranu Atlétika, ale až v 71. minutě se musel předvést Oblak, který po rychlé rozehrávce Realu famózně vychytal pokus Daniela Carvajala.

Na druhé straně naopak selhal Arrizabalaga, který pod tlakem Álvara Moraty vyrazil míč do defenzivního kolegy Rüdigera, od něhož balon doputoval do brány. Přehlídka útočných schopností obránců tím zdaleka neskončila, neboť po zmatcích ve vápně svěřenců Diega Simeoneho málem protrhl síť Carvajal.

Půlhodina nad rámec základní hrací doby už takovou divočinu nenabízela. Oběma celkům začaly zcela logicky docházet síly, a tak fanoušci čekali na další ofenzivní nálož marně. K penaltovému rozstřelu nicméně nakonec nedošlo, protože ve 116. minutě Joselu hlavičkoval do nohou Saviče, který bizarním způsobem nasměroval balon za Oblaka.

Slovinec se v nastaveném čase vydal do vápna soupeře s cílem vyrovnat, avšak při návratu selhal ve sprinterském souboji s Brahimem Díazem, jenž se trefil přímo do prázdné branky.

Real Madrid tak po výhře v utkání, v němž rozhodčí udělil jedinou žlutou kartu, počtvrté z dosavadních pěti edic čtyřčlenného španělského Superpoháru postoupil do finále. To je na programu 14. ledna a soupeřem Bílého baletu bude buď Barcelona, nebo Osasuna.