Evropský Superpohár ovládl Manchester City, naděje Sevilly vyhasly v penaltách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evropský Superpohár ovládl Manchester City, naděje Sevilly vyhasly v penaltách

Hráči Manchesteru City oslavují gól na 1:1, který dal Cole Palmer.
Hráči Manchesteru City oslavují gól na 1:1, který dal Cole Palmer.AFP
Manchester City porazil v Superpoháru UEFA 2:1 Sevillu po pokutových kopech a získal tak první trofej z této soutěže. Utkání se pro něj ovšem nevyvíjelo dobře, Andalusané se v Pireu prezentovali takticky vyspělým výkonem, což zužitkoval ve vedoucí gól ve 25. minutě hlavičkující Youssef En Nesyri. Rojiblancos byli nebezpeční i po změně stran, jenže po hodině hry se prosadil Cole Palmer a poslal zápas do penalt. V nich byli úspěšnější Citizens a Sevilla tak potvrdila roli nejméně úspěšného účastníka Superpoháru, když neproměnila v titul už šestou šanci ze sedmi.

Manchester City –⁠ Sevilla 2:1pen

Andalusané v uplynulém ročníku potvrdili "zálibu" ve vyhrávání Evropské ligy, jíř opanovali posedmé v historii . Začátek nové sezony pro ně však tak radostný nebyl, když se v úvodním kole La Ligy nechal v závěru vyloučit Loïc Badé a Valencia dokázala krátkou početní převahu využít.

Citizens vstup do domácí ligy zvládli mnohem lépe, už o několik dnů dříve ovšem promarnili možnost zvednout nad hlavu trofej, jelikož v Community Shieldu nestačili na Arsenal.

Hráči Sevilly se svého soupeře nezalekli a od úvodních minut předváděli velmi sympatický výkon. První velkou šanci měl ovšem Nathan Aké, který z pokutového území hlavou nebezpečně prověřil brankáře Bona.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Andaluský celek byl za povedený start odměněn ve 25. minutě, kdy otevřel skóre po centru Marcose Acuňi nekompromisní hlavičkou k levé tyči En Nesyri. Citizens na svého soupeře v závěru prvního dějství zatlačili, srovnávací trefy se ale před odchodem do šaten nedočkali.

Modří pokračovali v nátlaku i v úvodu druhého poločasu, Rojiblancos však mohli v 50. minutě zvýšit své vedení z rychlého protiútoku. Na levém kraji se fantasticky uvolnil Lucas Ocampos, který předložil balon do stoprocentní šance En Nesyrimu. Marocký útočník ovšem tentokrát selhal a trefil pouze nohy skvělého Edersona.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Po hodině hry už ale anglický celek svou územní převahu přetavil ve srovnání, když se na zadní tyči zjevil nikým nehlídaný Palmer a hlavou usměrnil míč za záda bezmocného Bona. Výborně hrající mladík se mohl stát hrdinou v 70. minutě, kdy se krásně prokličkoval ke střele ze střední vzdálenosti, Bono však jeho pokus na zadní tyč vyrazil.

Závěrečný tlak vítěze Ligy mistrů Sevilla přežila, a na řadu tak přišly pokutové kopy. V nich byli šťastnější hráči City, kteří proměnili všechny své pokusy. Naopak u Los Hispalenses selhal Nemanja Gudelj, jenž orazítkoval břevno.