Velká rána pro Manchester City. Zraněný De Bruyne bude několik měsíců mimo hru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Velká rána pro Manchester City. Zraněný De Bruyne bude několik měsíců mimo hru
Kevina de Bruyneho čeká dlouhá pauza.
Kevina de Bruyneho čeká dlouhá pauza.Reuters
Manchester City může až do konce roku postrádat Kevina De Bruyneho (32), jenž si obnovil svalové zranění. Belgický záložník možná půjde na operační zákrok a podle manažera Pepa Guardioly nebude anglickému šampionovi k dispozici tři až čtyři měsíce.

De Bruyne kvůli svalovému zranění nedohrál finále Ligy mistrů s Interem Milán (1:0), a přestože se stihl do začátku nové sezony uzdravit, hned v prvním kole proti Burnley (3:0) si zdravotní potíže obnovil a v nadcházejících dnech se rozhodne, zda bude muset na operaci.

"Je to vážné zranění," potvrdil Pep Guardiola. "Musíme se rozhodnout, jestli bude nutná operaci, každopádně bude chybět několik měsíců," potvrdil španělský manažer.

Belgický ofenzivní záložník v minulé sezoně ve všech soutěžích zaznamenal 10 gólů a 31 asistencí, výraznou měrou se tím podílel na zisku ceněného treblu – výhrách v Premier League, Lize mistrů a FA Cupu.

Poslední dva měsíce úspěšného ročníku však podle svých slov odehrál s bolestí stehenního svalu, do zápasu s Burnley ale byl připravený nastoupit. "Mohli bychom říct, ať nehraje, ale takové zranění se může stát později," řekl Guardiola. "Než jsem se rozhodl, mluvil jsem s lékařem, fyzioterapeutem i s ním. Říkal, že se cítí dobře," vysvětlil 52letý stratég.

Manchester City, který zítra čeká Superpohár proti Seville, by mohl na absenci klíčového hráče zareagovat i na přestupovém trhu. "Uvidíme, jaké budou možnosti," uvedl k možnému posílení Guardiola, jenž dosud přivedl Joška Gvardiola a Matea Kovačiče.