Xavi po ztraceném Superpoháru: Na Real jsme nestačili. Věřím, že sezona může být ještě úspěšná

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi po ztraceném Superpoháru: Na Real jsme nestačili. Věřím, že sezona může být ještě úspěšná

Zklamaný Xavi po zápase s Realem.
Zklamaný Xavi po zápase s Realem.AFP
Barcelona ve finále španělského Superpoháru podlehla Realu Madrid 1:4 a nezvládla ani druhé El Clásico v aktuální sezoně. Katalánci inkasovali třikrát během prvního poločasu a za rivalem ze španělského hlavního města zaostali ve všech směrech. "Je to těžká porážka, jako fanoušek Barcy jsem zklamaný, protože jsme předvedli jeden z nejhorších výkonů v sezoně," litoval po prohraném finále zklamaný trenér Katalánců Xavi Hernández (43).

Real Madrid – Barcelona 4:1

Barceloně finálový zápas vůbec nevyšel a Xavi proto nešetřil kritikou. "Real nás přehrál ve všech směrech. Musíme se omluvit fanouškům, protože jsme nepředvedli výkon, který by nám umožnil bojovat o trofej," řekl bývalý záložník Blaugranas novinářům.

Vinícius Junior dvěma góly v úvodní desetiminutovce určil trend zápasu. Robert Lewandowski sice snížil a vrátil Barcelonu do hry, Vinícius ale ve 39. minutě svou třetí trefou v zápase vrátil Realu dvoubrankový náskok. Ve druhém poločase zvýšil na 4:1 Rodrygo a zmar Barcelony v 71. minutě dovršilo vyloučení obránce Ronalda Araúja. 

Fotbalisté Realu Madrid získali španělský Superpohár.
Fotbalisté Realu Madrid získali španělský Superpohár.AFP

"Tohle není způsob hry, kterým by se Barcelona měla prezentovat. Zejména ve finále poháru proti Realu Madrid," líčil zklamaný Xavi. "Finále jsme začali nejhorším možným způsobem. Nedokázali jsme zachytit dva náběhy a rychle jsme prohrávali 0:2. Dobře jsme zareagovali a snížili jsme. Penalta, ze které dal Vinícius třetí gól, ale zápas zlomila na stranu Realu," dodal španělský trenér.

Barcelona nevyužila šanci získat první trofej v sezoně, ročník pro ni ale zdaleka není ztracený. Katalánský celek postoupil do osmifinále španělského poháru a v Lize mistrů vyhlíží start jarních vyřazovacích bojů. Šanci na obhajobu titulu mají Xaviho svěřenci i v domácí lize, byť na vedoucí Gironu v polovině ročníku ztrácí ze čtvrtého místa již osm bodů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

"Musíme být sebekritičtí a musíme si přiznat, že jsme ztratili jednu trofej. I přes neúspěch věřím v tento projekt a věřím tomu, že stále můžemem mít skvělou sezonu. Během své hráčské kariéry jsem v takových situacích byl mnohokrát a vím, že všechno se dá zvrátit. Musíme si vzít k srdci slova kritiky a poctivě pracovat," uzavřel třiačtyřicetiletý trenér.

Real opanoval superpohár, rozodl Vinícius