Barák se trefil za Fiorentinu, trpaslík z Faerských ostrovů Klaksvík udržel na uzdě Lille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barák se trefil za Fiorentinu, trpaslík z Faerských ostrovů Klaksvík udržel na uzdě Lille
Aktualizováno
Barák snižoval na 1:2 v utkání s Ferencvárosem.
Barák snižoval na 1:2 v utkání s Ferencvárosem.Profimedia
Antonín Barák (28) se trefil ve 2. kole Evropské konferenční ligy v dresu Fiorentiny, když snižoval na 1:2 s maďarským mistrem Ferencvárosem. Duel nakonec skončil smírně 2:2. Fotbalisté Dinama Záhřeb prohráli na hřišti kosovského klubu Ballkani 0:2. Viktoria Plzeň tak má s dvěma vítězstvími ve skupině C tříbodový náskok. Nevídaný obrat viděli diváci v Istanbulu, kde Besiktas vedl nad Luganem ještě 10 minut před koncem 2:0, ale prohrál 2:3. Jako první tým z Faerských ostrovů v historii vybojoval KÍ Klaksvík bod v základní skupině evropských pohárů, a to když ve čtvrtek remizoval s francouzským Lille 0:0.

Kosovský tým hraje ve skupinové fázi podruhé, ale až dnes se dočkal vítězství na svém hřišti. První gól dal v závěru prvního poločasu Almir Kryeziu, který byl na rozdíl od prohry v Plzni tentokrát v základní sestavě. Po změně stran přidal druhou branku střídající Alžířan Vahíd Hamidí.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Livesport

Besiktasi zajistil ve skupině D dvoubrankový náskok kamerunský útočník Vincent Aboubakar, který i v posledním předkole svými dvěma přesnými zásahy rozhodl o postupu přes Dynamo Kyjev. Ale po hodině hry byl vyloučen francouzský obránce Valentin Rosier a hosté dali v hektickém závěru tři branky, ta poslední v nastaveném čase byla vlastní. To už se na hřišti radoval i střídající český záložník Roman Macek.

Slovan Bratislava si v Lublani připsal druhé vítězství ve skupině A. V prvním poločase sice Vladimír Weiss jr. neproměnil penaltu, ale po změně stran se nabídka opakovala a Srb Aleksandar Čavrič pokutový kop zvládl. Český záložník Jaromír Zmrhal strávil výhru 1:0 na lavičce.

Bodö/Glimt, přemožitel Bohemians z předkola, prohrál poprvé po 11 soutěžních zápasech. Postaraly se o to Bruggy, které se po pěti letech v Lize mistrů propadly o dvě patra evropského fotbalu níž. Gól dal stejně jako v prvním utkání v Istanbulu Hans Vanaken.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Klaksvík je prvním týmem z Faerských ostrovů, který to dotáhl do skupinové fáze, hraje na vypůjčeném stadionu v Tórshavnu, kde hrává reprezentace, protože ten jeho má kapacitu jen 530 diváků. A na umělé trávě uhrál bezbrankovou remízu s favoritem z Lille. Maccabi Tel Aviv ve 13 zápasech od příchodu irského trenéra Robbieho Keana neprohráli, ale série skončila v Gentu po dvou střelách Maročana Tarika Tisúdalího.

Na domácí půdě vyzvala Fiorentina, papírový favorit utkání, maďarský Ferencváros. Jako první ale dvakrát udeřil právě hostující celek. Skóre přitom otevřel v letošní sezoně v EKL již devítigólový Barnabás Varga. Na straně Fialek snižoval ve druhé půli Čech Barák, jenž do zápasu naskočil jako střídající hráč v 58. minutě. O výslednou remízu se postaral Jonathan Ikoné.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Větším brankovým rozdílem mohl skončit zápas Trnavy s Fenerbahce (1:2), dvě trefy hostů ale v závěru neplatily kvůli ofsajdům. Obě branky tureckého klubu si připsal Nor Joshua King. Těsnou výhru 1:0 oslavila Aston Villa. Ta vyloupila Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny. Jediným úspěšným střelcem se ve čtvrté minutě nastavení stal 28letý záložník John McGinn.

McGinn (uprostřed) vstřelil jedinou branku Aston Villy.
McGinn (uprostřed) vstřelil jedinou branku Aston Villy.AFP

Tomáš Pekhart v útoku Legie Varšava nezabránil ve skupině E porážce 0:1 v Alkmaaru, ani když domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Švéda Mayckela Lahda.

Ludogorec Razgrad v prvním kole deklasoval Trnavu 4:0, ale dnes schytal ještě větší debakl na půdě dánského Nordsjaellandu. Domácí stihli čtyři góly během prvních 33 minut a po změně stran přidali další tři.

Kompletní výsledky Evropské konferenční ligy