Francie i přes výpadek zvládla drama s Turky. Dál jdou i Slovinci, Němci a Španělé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Francie i přes výpadek zvládla drama s Turky. Dál jdou i Slovinci, Němci a Španělé
Aktualizováno
Francouz Terry Tarpey dotírá na Sehmuse Hazera v osmifinále mistrovství Evropy.
Francouz Terry Tarpey dotírá na Sehmuse Hazera v osmifinále mistrovství Evropy.Profimedia
Francie po dramatu s Tureckem a také obhájci titulu Slovinci jsou ve čtvrtfinále EuroBasketu. Ačkoli finalisté loňského olympijského turnaje Francouzi vedli o 16 bodů, po tristní třetí čtvrtině museli na poslední chvíli zachraňovat alespoň remízu. Nakonec postoupili po prodloužení a výhře 87:86. Slovinci zejména zásluhou Luky Dončiče (23) zdolali Belgii 88:72, do další fáze jdou i Němci a Španělé.

Pivot Gobert, jenž v NBA bude nově hájit barvy Minnesoty, si tři vteřiny před sirénou smečí vynutil prodloužení, v němž byli Francouzi o jediný bod šťastnější. Trojnásobný držitel ocenění pro nejlépe bránícího hráče sezony NBA Gobert nasbíral 20 bodů a 17 doskoků. Ve třetí čtvrtině přitom Francouzi nedali téměř osm minut ani bod a prohráli ji 6:22.

Statistiky utkání Turecko – Francie

Belgie možná překvapivě držela se Slovinskem dlouho krok a ještě v úvodu poslední části se dostala do jednobodového vedení. Pak se ale favorit vzchopil, zlomil belgický odpor šňůrou 17 bodů v řadě a dostal se do nedostižného vedení 82:65. Hvězdný Dončič v utkání nasbíral 35 bodů, pět doskoků a pět asistencí.

Statistiky utkání Slovinsko - Belgie

Němci si v Berlíně div nenechali protéct mezi prsty ideálně rozehraný duel s Černou Horou. V poločase vedli 48:24, jenže soupeř před koncem stáhnul na rozdíl pouhých tří bodů. Domácí nakonec "vypotili" vítězství 85:79. Nejvíc bodů, 22, nasbíral v jejich dresu Dennis Schroder.

Statistiky utkání Německo – Černá Hora

Vyrovnané osmifinále mezi Španělskem a Litvou rozhodlo až prodloužení, po němž se radovali z výhry 102:94 Jihoevropané. K postupu je 28 body dotáhl americký rodák Lorenzo Brown, jenž dal 12 bodů v prodloužení. Litevci si prodloužili čekání na účast mezi nejlepší osmičkou, v níž byli na velké akci naposledy v roce 2016 na olympijských hrách v Riu.

Statistiky utkání Španělsko – Litva

Výsledky play off EuroBasketu