Fury byl počítán, přesto Ngannoua nakonec v boxerské exhibici porazil na body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fury byl počítán, přesto Ngannoua nakonec v boxerské exhibici porazil na body
Tyson Fury měl namále.
Tyson Fury měl namále.Reuters
Profesionální šampion v těžké váze Tyson Fury (35) s obtížemi vyhrál nemistrovský boxerský duel s bývalou hvězdou MMA Kameruncem Francisem Ngannouem (37). V Rijádu šel pětatřicetiletý Brit dokonce ve třetím kole po levém háku k zemi a ringový rozhodčí jej počítal, nakonec se ale favorit po desetikolové bitvě mohl radovat z těsného vítězství na body. Dva sudí rozhodli v jeho prospěch, třetí dal přednost sedmatřicetiletému Ngannouovi.

"Tohle byl jeden z nejnepříjemnějších soubojů za poslední roky. Možná nejtěžší za deset let. Francis je mnohem lepší boxer, než jsme si všichni mysleli," složil v dosavadní kariéře neporažený Fury poklonu soupeři, který v boxerském ringu debutoval.

Bývalý mistr světa MMA v těžké váze v lednu po neshodách s organizací UFC přišel o titul a rozhodl se vydat na boxerskou dráhu. Po premiéře byl Ngannou, o jehož přípravu se stará i legendární exmistr světa Mike Tyson, spokojený. "Jsem velmi šťastný. S trochou více zkušeností se ještě zlepším. Vím, že to dokážu," řekl.

V souboji, který v Saúdské Arábii sledovali v hledišti třeba fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo či hudebníci Eminem nebo Kanye West, nebyl ve hře Britův titul organizace WBC. O ten Fury naposledy bojoval v prosinci, kdy obhájil titul po vítězství nad Derekem Chisorou. Pak měl na konci dubna v plánu sjednocovací souboj o titul s Oleksandrem Usykem, ale podle Ukrajincova promotéra se nedohodli na podmínkách. Majitel mistrovských pásů WBA, WBO a IBF Usyk mezi diváky v Rijádu také nechyběl.

V profesionálním ringu má Fury nyní bilanci 34 výher a jedné remízy. Za start v Saúdské Arábii obdržel podle informací médií 50 milionů dolarů.