Fury se rozhodl vrátit do ringu, potřetí by si chtěl zaboxovat s Chisorou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fury se rozhodl vrátit do ringu, potřetí by si chtěl zaboxovat s Chisorou

Fury se rozhodl vrátit do ringu, potřetí by si chtěl zaboxovat s Chisorou
Fury se rozhodl vrátit do ringu, potřetí by si chtěl zaboxovat s ChisorouProfimedia
Mistr světa v těžké váze Tyson Fury (33) oznámil návrat do boxerského ringu. Brit by rád nastoupil proti krajanovi Dereku Chisorovi (38), se kterým už se v kariéře dvakrát utkal a v obou případech v letech 2011 a 2014 o pět roků staršího rivala porazil.

"Rozhodl jsem se vrátit k boxu, protože chci být první šampion těžké váhy, který zkompletoval dvě trilogie," oznámil Fury ve videonahrávce na sociálních sítích. Třetím soubojem s Chisorou chce navázat na bitvy s Deontayem Wilderem. S ním se utkal v letech 2018, 2020 a 2021, přičemž první duel neměl vítěze a v dalších dvou šampion organizace WBC amerického soupeře knokautoval a udržel neporazitelnost mezi profesionály.

Chisoru k souboji Fury otevřeně vyzval. "Říkáš si 'War' (Válka), ale měl bys se jmenovat 'Srab', protože před tou trilogií a největším kasovním trhákem kariéry utíkáš," vzkázal Fury.

Chisora v červenci porazil ještě o tři roky staršího Bulhara Kubrata Puleva a po třech porážkách se dočkal první výhry od roku 2019. Fury ho dvakrát porazil ještě před nástupem na boxerský trůn v roce 2015 po triumfu nad Vladimirem Kličkem. Na výzvu k dalšímu souboji zareagoval Chisora ve videovzkazu žádostí o zaslání dokumentů k podpisu smlouvy.

Fury v dubnu po vítězství nad dalším krajanem Dillianem Whytem ještě v ringu oznámil konec kariéry. Později vyhlásil, že by byl ochoten znovu boxovat za odměnu 500 milionů liber (14,4 miliardy korun), v červenci zase naznačil návrat kvůli možnému britskému souboji proti Anthonymu Joshuovi. Stanovil si ale podmínku, že zápas by musel být zadarmo jak pro diváky na místě, tak pro ty televizní. Joshua se 20. srpna utká v odvetě s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, který jej vloni v září připravil o mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBF a IBO.