Gaudreau se představil v Columbusu. Hlavní rozhodnutí? Nevrátit se do Calgary, rýpl si

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gaudreau se představil v Columbusu. Hlavní rozhodnutí? Nevrátit se do Calgary, rýpl si

Blue Jackets představili hvězdnou posilu Johnnyho Gaudreaua
Blue Jackets představili hvězdnou posilu Johnnyho GaudreauaTwitter @BlueJacketsNHL
Johnny Gaudreau (28) byl jedním z hlavních taháků mezi volnými hráči NHL. Útočník, který v minulé sezoně zapsal své historické maximum 115 bodů, podepsal smlouvu na sedm let s průměrným platem ve výši 9,75 milionu dolarů s Columbusem. Na úvodní tiskové konferenci v roli hráče Blue Jackets vysvětlil, co ho k přesunu vedlo.

Gaudreau strávil celou dosavadní kariéru v týmu Calgary Flames, který jej draftoval v roce 2011 na 104. místě. Po životní sezoně mu tam ale skončila smlouva a rodák z amerického Salemu ve státě New Jersey se rozhodl klub opustit.

O Gaudreaua podle amerických médií stáli New Jersey Devils či New York Islanders, útočník s přezdívkou "Johnny Hockey" ale nakonec podepsal sedmiletý kontrakt s Columbusem.

"Vždycky jsem snil o tom, že budu hrát o kus blíže domovu," prohlásil na tiskové konferenci, kde byl oficiálně představen jako nová posila Blue Jackets. "Ale vlastně ani nešlo o to, kde podepíšu. Naše hlavní rozhodnutí bylo, že pro nás bude nejlepší nevracet se do Calgary. A pak jsme vybírali tu nejlepší z dostupných možností," řekl Gaudreau.

Tahle slova dost popíchla fanoušky Flames a dodala Gaudreauovu působení v klubu poněkud hořkou tečku. "Johnny odchází. To nejmenší, co můžu říct, je, že je to zklamání," sklopil před pár dny hlavu GM Calgary Brad Treliving (52). "Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom ho udrželi. O tom můžu fanoušky ujistit. Musím Johnnymu každopádně poděkovat za osm let, které nám dal," dodal.

Uvidíme, jestli první návštěva Calgary v novém dresu bude pro hvězdnou posilu Columbusu přijemná, nebo zda ho fanoušci, kteří ho ještě nedávno zbožňovali, zahrnou pískotem.