Giganti vyhlíží první výhru v LM. Chelsea přivítá první AC, Juventus hostí Haifu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Giganti vyhlíží první výhru v LM. Chelsea přivítá první AC, Juventus hostí Haifu

Giganti vyhlíží první výhru v LM. Chelsea přivítá první AC, Juventus hostí Haifu
Giganti vyhlíží první výhru v LM. Chelsea přivítá první AC, Juventus hostí HaifuProfimedia
Čtyři týmy budou ve středečních osmi zápasech fotbalové Ligy mistrů usilovat o třetí výhru ve skupině a výrazné nakročení k postupu. Stoprocentní bilanci si chtějí po polovině základní fáze udržet obhájce trofeje Real Madrid, Manchester City a dvojice Benfica Lisabon a Paris St. Germain, kterou čeká vzájemný souboj. Naopak na premiérové vítězství se ve třetím kole pokusí dosáhnout giganti Chelsea a Juventus Turín.

Real přivítá Šachtar Doněck a pokusí se částečně odčinit nedělní domácí remízu 1:1 ve španělské lize s Osasunou Pamplona, která byla jeho prvním zaváháním v sezoně. Předchozích devět soutěžních duelů "Bílý balet" vyhrál a v Lize mistrů dosud neinkasoval. Týmy si zopakují souboje z minulého ročníku, v němž Real nad Šachtarem zvítězil 5:0 venku a 2:1 doma.

"V lize jsme teď měli smůlu, nedali jsme penaltu. Musíme ale podat lepší výkon. Čeká nás velmi těžký soupeř, který zvítězil v Lipsku. Mají velké problémy, co se týče trénování a cestování, přesto to zvládají," ocenil trenér Realu Carlo Ancelotti soupeře, který kvůli válce na Ukrajině nemůže hrát doma a v Lize mistrů má azyl v Polsku. Madridským stále bude scházet brankářská jednička Thibaut Courtois.

Preview utkání Šachtar Doněck — Real Madrid

Zatímco Real a Šachtar ve skupině ještě neprohrály, zbylé dva celky Lipsko a Celtic Glasgow čekají na úvodní vítězství. Favoritem je před vzájemným soubojem domácí německý klub.

Preview utkání RB Lipsko — Celtic Glasgow

Suverénní vstup do skupiny chce vedle Realu potvrdit i Manchester City, který přivítá FC Kodaň. Anglický šampion bude znovu spoléhat na Erlinga Haalanda. Dvaadvacetiletý norský útočník se o víkendu hattrickem podílel na vítězství 6:3 v městském derby proti United a se 14 góly vede střeleckou tabulku Premier League. V Lize mistrů skórovala letní posila City v obou zápasech a celkem má v prestižní soutěži na kontě už 26 branek v 21 duelech.

Preview utkání Manchester City — Kodaň

Pokud Manchester získá aspoň bod, 22. domácím zápasem v Lize mistrů bez porážky po sobě překoná anglický rekord v podání Chelsea. "Kodaň rozhodně nepodceňujeme. Remizovali se Sevillou, což není snadné. Překvapuje mě, kolik věcí dělají dobře," upozornil trenér City Pep Guardiola. V druhém utkání skupiny zatím poslední tým tabulky Sevilla přivítá Dortmund.

Preview utkání Sevilla — Dortmund

Ve skupině H se odehraje přímý souboj dvou dosud stoprocentních celků Benfiky Lisabon a Paris St. Germain. Favoritem je francouzský šampion, který se ale v sobotu v domácí lize spíše protrápil k vítězství 2:1 nad Nice. "Samozřejmě soupeř je favorit, ale my doma dokážeme velké věci," řekl trenér Benfiky Roger Schmidt, jehož svěřenci o víkendu v portugalské lize jen remizovali 0:0 na půdě Guimaraese a poprvé v sezoně ztratili body.

Preview utkání Benfica — PSG

Juventus poprvé v klubové historii v úvodních dvou kolech skupiny Ligy mistrů prohrál a pokud chce dál reálně pomýšlet na postup, potřebuje doma porazit Haifu. Izraelský celek je rovněž zatím bez bodu. Turínský klub se naladil víkendovým vítězstvím 3:0 nad Boloňou.

"Musíme mít stejný přístup jako s Boloňou. Máme před sebou dva zápasy s Maccabi Haifa a musíme získat šest bodů, abychom pak hráli v přímém souboji o postup proti Benfice," uvedl brankář Juventusu Wojciech Szczesny.

Preview utkání Juventus — M. Haifa

Chelsea získala v úvodních dvou kolech jen bod a prožívá nejhorší vstup do skupiny od sezony 1999/2000. Londýňané ve šlágru přivítají italského šampiona AC Milán, který naopak se čtyřmi body vede tabulku. V druhém duelu nastoupí Salcburk proti Dinamu Záhřeb, které překvapilo úvodní výhrou nad Chelsea.

Preview utkání Salcburk — Dinamo Záhřeb

Na Stamford Bridge se utkají někdejší vítězové Ligy mistrů. AC Milán ovládl soutěž sedmkrát, Chelsea dvakrát a naposledy v předminulé sezoně. "Čeká nás velký soupeř s velkou historií v Lize mistrů. Bude to obrovský zápas a my v něm potřebujeme získat tři body," uvedl záložník Chelsea Mateo Kovačič.

Preview utkání Chelsea — AC Milán