Giroud zajistil AC Milán tři body, Juventus prohrál s Benfikou a Chelsea opět ztratila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Giroud zajistil AC Milán tři body, Juventus prohrál s Benfikou a Chelsea opět ztratila

Aktualizováno
Giroud zajistil AC Milán tři body, Juventus prohrál s Benfikou a Chelsea opět ztratila
Giroud zajistil AC Milán tři body, Juventus prohrál s Benfikou a Chelsea opět ztratilaProfimedia
AC Milán v Lize mistrů vyhrál 3:1 nad překvapením minulého kola Dinamem Záhřeb, italského šampiona nasměroval k výhře svou jubilejní 20. brankou v milionářské soutěži Olivier Giroud (35) a domácí i díky tomu neprohráli již 13 soutěžních utkání v řadě. Chelsea opět ztratila, když při premiéře kouče Grahama Pottera jen remizovala se Salcburkem. Juventus dopadl ještě hůř, doma překvapivě nestačil na Benfiku. PSG muselo otáčet proti Maccabi Haifa.

Úřadující italský mistr napravil škobrtnutí z minulé kola, kdy jen remizoval v Salzburku 1:1. skóre otevřel před přestávkou z penalty Giroud. Po návratu z kabin se po přesném pasu Rafaela Leaa prosadil Alexis Saelemaekers.

Za Dinamo, které v úvodním kole překvapivě porazilo Chelsea, po skvělé narážečce s Brunem Petkovičem rychle odpověděl odpověděl Mislav Oršič, odpor hostů ale zlomil v 77. minutě premiérovým gólem v Lize mistrů Tommaso Pobega.

Statistiky utkání AC Milán – Dinamo Záhřeb

Šachtar odehrál domácí zápas proti Celticu ve Varšavě a remizoval 1:1. Vysoko napadající hosté byli za svižný start odměněni brankou v 10. minutě, kdy do vlastní sítě tečoval míč Arťom Bondarenko. Alespoň bod zajistil Doněcku po necelé půlhodině hry Mychajlo Mudryk.

Statistiky utkání Šachtar – Celtic

Chelsea ani na druhý pokus v letošní Lize mistrů neuspěla a po překvapivé porážce v Záhřebu si připsala jen bod za domácí remízu 1:1 se Salcburkem. Nového trenéra Grahama Pottera potěšil gólem krátce po změně stran Raheem Sterling, hostům ale zajistil vyrovnání 15 minut před koncem Noah Okafor. Rakouský celek tak ukončil pětizápasovou sérii porážek s anglickými soupeři.

Statistiky utkání Chelsea – Salcburk

Benfica triumfovala na Allianz Stadium nad Juventusem 2:1. Hned ve čtvrté minutě zařídila domácím vedení letní posila Arkadiusz Milik. I přes silný staert Juventusu se hosté  vrátili do hry už během první půle, když se z penalty nemýlil zkušený záložník Joao Mário. V úvodu druhého poločasu rozhodl po odraženém míči o překvapivém triumfu portugalského týmu David Neres.

Statistiky utkání Juventus – Benfica

Sevilla v Kodani potvrdila, že vstup do sezony ji nezastihl v dobrém rozpoložení, vždyť prohrála čtyři z úvodních pěti soutěžních utkání. V úvodu sice španělský tým dominoval na míči, ojediněle vytvořené šance ale nedokázal zužitkovat a "vypotil" pouze bezgólovou remízu. Po zápase se oba soupeři krčí u dna skupiny G.

Statistiky utkání FC Kodaň – Sevilla

PSG si do tabulky připsalo další tříbodový zisk, když zvítězilo na hřišti Maccabi 3:1. Nebojácně hrající domácí se dostali do vedení v polovině prvního poločasu zásluhou Tjaronna Cheryho, ještě před odchodem do kabin však odpověděl Lionel Messi.

Ve druhé půli pak po Argentincově přihrávce dokonal obrat Kylian Mbappé, jenž se prosadil i ve druhém utkání ve skupině. V závěru potvrdila gólem skvělou formu i třetí hvězda PSG Neymar.

Statistiky utkání Maccabi Haifa – PSG

Souboj mezi Rangers a Neapolí skončil v Glasgow výhrou 3:0 pro hosty, kteří hráli od 55. minuty přesilovku. Piotr Zieliňski však neproměnil nadvakrát opakovanou penaltu a vysvobodit musel modrobílé až v 68. minutě z celkově třetího pokutového kopu v utkání Matteo Politano. V závěru přidali hosté oslabenému soupeři další dva góly.

Statistiky utkání Rangers – Neapol

Real Madrid nastoupil proti Lipsku opět bez zraněného Karima Benzemy a na Santiago Bernabeu se dlouho trápil. Na konečném vítězství 2:0 měl hlavní zásluhu vítěznou brankou Federico Valverde, tři body pak pojistil přesnou ranou Marco Asensio. Lipsko naopak po dvou kolech zůstalo jediným týmem v tabulce bez bodu.

Statistiky utkání Real Madrid – Lipsko

Tabulky základních skupin LM