Gól po sedmi vteřinách. Bylo to plánované, přiznali Němci po Wirtzově bleskurychlé trefě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Gól po sedmi vteřinách. Bylo to plánované, přiznali Němci po Wirtzově bleskurychlé trefě
Florian Wirtz se sotva zapotil a už slavil.
Florian Wirtz se sotva zapotil a už slavil.Profimedia
Bylo to něco nevídaného. Florian Wirtz (20) v sobotním přátelském utkání mezi Německem a Francií zaskočil celý fotbalový svět, když pouhých sedm vteřin po úvodním hvizdu otevřel skóre. Tahoun Leverkusenu krásnou ranou z více než 20 metrů rovněž načal svůj mezinárodní střelecký účet. "Jsem šťastný, že jsem konečně vstřelil svůj první gól za národní tým," zářil po zápase talentovaný mladík.

Výstavní trefa, která padla po sedmi vteřinách hry, byla nejrychlejším gólem v historii německé reprezentace. "Nikdo si pořádně neuvědomoval a nechápal, co se děje. Všichni byli překvapeni," řekl Wirtz s úsměvem.

Po boku talentovaného středopolaře Leverkusenu naskočil o poznání zkušenější Toni Kroos. Navrátilec po zápase potvrdil, že akce, po níž padla branka, nebyla náhodná. "Bylo to plánované," uvedl záložník Realu Madrid, zatímco Wirtz označil svůj gól za "dobrou variantu".

O poznání menší pochopení měl pro Wirtzovu trefu trenér Francie Didier Deschamps, který svůj tým kritizoval za pasivitu. "Jen jsme stáli a koukali," postěžoval si Deschamps po svém 150. zápase v roli trenéra Les Bleus. Mistři světa z roku 2018 nezvládli ani další průběh zápasu v Lyonu a po gólu Kaie Havertze prohráli s výběrem kouče Juliana Nagelsmanna 0:2.

Francie – Německo 0:2