Golfistka Kousková byla v Rabatu šestá, zaznamenala svůj druhý nejlepší výsledek na okruhu LET

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Golfistka Kousková byla v Rabatu šestá, zaznamenala svůj druhý nejlepší výsledek na okruhu LET
Sára Kousková zaznamenala svůj druhý nejlepší výsledek na okruhu LET.
Sára Kousková zaznamenala svůj druhý nejlepší výsledek na okruhu LET.Profimedia
Golfistka Sára Kousková (24) skončila na turnaji v Rabatu šestá a zaznamenala druhý nejlepší výsledek na okruhu Ladies European Tour po říjnovém pátém místě v Indii. V marocké metropoli předčila i bývalou vítězku zdejšího Lalla Meryem Cupu Kláru Davidson Spilkovou (29), která byla třináctá. Zvítězila Angličanka Bronte Lawová (28).

Kousková přitom začala turnaj dvěma ranami nad par, o den později se ale zlepšila o osm úderů a z 50. pozice se vyšvihla až na čtvrtou, o niž se dělila i s Davidson Spilkovou. Lepší výsledek než jejích 67 ran v pátek nikdo nezahrál. Závěrečné kolo zvládla Kousková se skóre -3, celkově měla -7.

Česká jednička Davidson Spilková, jež v Rabatu v roce 2017 vybojovala první ze svých dvou titulů na LET, naopak finálové kolo odehrála nad par a v pořadí klesla na 13. místo. Na Kouskovou ztratila čtyři rány, na vítězku deset. Lawová se také pod par dostala až v druhém kole, titul si pak zajistila výtečným finálovým výkonem -9.

Kristýna Napoleaová a Jana Melichová neprošly cutem. Napoleaové (+6) unikl postup do třetího kola o dvě rány, Melichová skončila se skóre +15 mezi posledními na začátku druhé stovky.

LET: Lalla Meryem Cup