Českým golfistkám závěr turnaje v Austrálii nevyšel, druhý triumf v kariéře získala Uribeová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Českým golfistkám závěr turnaje v Austrálii nevyšel, druhý triumf v kariéře získala Uribeová
Uribeová vyhrála o jednu ránu před Lawovou z Anglie.
Uribeová vyhrála o jednu ránu před Lawovou z Anglie.AFP
Poslední kolo golfového turnaje New South Wales Open českým hráčkám nevyšlo. Nejlépe skončila Sára Kousková (24), která zahrála par a klesla z 16. místa na 28. pozici. Vítězkou turnaje se stala Kolumbijka Mariajo Uribeová (34), jež získala první titul na Ladies European Tour.

Jana Melichová, která se po druhém kole dělila s Kouskovou o 16. místo, v neděli zaznamenala pět ran nad par a propadla se na 43. příčku. Ještě hůř si vedla Klára Davidson Spilková, která zahrála +6, což znamenalo propad o 25 míst na 54. pozici.

Kousková přitom zahájila poslední kolo dobře, po birdie na první a páté jamce se vyhoupla na průběžné osmé místo. Pak si ale hráčka z její skupinky Francouzka Céline Herbinová vyžádala pauzu na ošetření, po které se české golfistce už tolik nedařilo. Zahrála tři bogey a jedno double bogey. V závěru předvedla ještě jedno birdie.

"Chtěla jsem zabojovat opět o elitní desítku, což se bohužel nepodařilo. Start vyšel skvěle, pak si s námi trochu zahrál osud a štěstěna se od nás odvrátila. I tak si moc cením toho, že jsem na konci dokázala zabojovat a skóre vylepšila. Na hřišti jsem se cítila dobře, bohužel pár chyb mě stálo lepší umístění," uvedla Kousková v tiskové zprávě.

V průběžném hodnocení Ladies European Tour je čtrnáctá hlavně díky šesté příčce, kterou vybojovala před měsícem v Rabatu. "Opět jsem bojovala o elitní desítku, což ukazuje na dobrou formu. Zvlášť pokud bereme v potaz, že tady bylo silné pole 132 hráček," řekla Kousková.

Druhý triumf pro Uribeovou

Příští týden čeká golfistky v Novém Jižním Walesu další turnaj, kterým bude Australian Women's Classic. "Určitě budeme chtít opět navázat na kvalitní hru a bojovat o co nejlepší umístění. I když musím přiznat, že už se po Bonville po pěti týdnech moc těším domů," uvedla česká hráčka.

Uribeová vyhrála o jednu ránu před Angličankou Bronte Lawovou a připsala si druhé profesionální vítězství v kariéře, kterou hodlá ukončit po olympijských hrách v Paříži.

Kompletní výsledky turnaje