Woods potvrdil své kvality a má nový rekord Masters, počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Woods potvrdil své kvality a má nový rekord Masters, počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem
Woods má stále obrovskou kvalitu.
Woods má stále obrovskou kvalitu.Profimedia
Tiger Woods (48) stanovil nový rekord prestižního golfového turnaje Masters. V Augustě v pátek počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem, čímž se v čele historických tabulek odpoutal od Garyho Playera a Freda Couplese. Woods má po dvou kolech skóre +1 a ztrácí sedm ran na vedoucí trio, které tvoří jeho američtí krajani Max Homa, Bryson DeChambeau a jednička světového žebříčku Scottie Scheffler.

Woods připomněl, že naposledy na Masters neprošel cutem, když byl ještě amatér. "Jako profesionálovi mi to tady docela šlo. Tohle místo má prostě zvláštní auru," řekl novinářům Woods, který kvůli zpoždění čtvrtečního programu musel v pátek odehrát 23 jamek. Jeho problémová noha ale vydržela a osmačtyřicetiletý Američan půjde do finálových kol dubnového majoru z 22. místa.

"No, byl to hodně dlouhý den. Jsem unavený, chvíli jsem byl úplně vyčerpaný," přiznal pětinásobný vítěz Masters, jenž při autonehodě v roce 2021 málem přišel o nohu a loni se podrobil operaci kotníku. Od loňského Masters, z nějž odstoupil po druhém kole, absolvoval bývalý první hráč světového žebříčku Woods pouze jeden nekompletní turnaj PGA Tour.

Průběžné výsledky Masters