Masters komplikuje deštivé počasí, po neúplném prvním kole vede americký golfista DeChambeau

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Masters komplikuje deštivé počasí, po neúplném prvním kole vede americký golfista DeChambeau
DeChambeau zahrál první den par -7.
DeChambeau zahrál první den par -7.Profimedia
Osmaosmdesátý ročník prestižního turnaje Masters začal nejlépe americký golfista Bryson DeChambeau (30). Vítěz US Open z roku 2020 zahrál v úvodní den sedm ran pod normu hřiště v Augustě a vede s náskokem jednoho úderu před světovou jedničkou Scottiem Schefflerem (27). První kolo se dohrávalo dnes, kvůli dešti začalo ve čtvrtek s dvouapůlhodinovým zpožděním a více než dvacítka golfistů nestačila do tmy obejít všech 18 jamek.

Třicetiletý DeChambeau zahrál osm birdie a jedno bogey, přičemž bodoval na prvních třech jamkách a poté na pěti z šesti jamek za sebou v druhé devítce. Kolo na 65 ran zahrál na Masters poprvé v kariéře.

"Povedený začátek je vždycky skvělý. Být tři pod par po prvních třech jamkách vás uklidní. Věděl jsem, že to bude i kvůli větru těžký den, na tomhle hřišti je důležitá trpělivost," uvedl DeChambeau, jenž je členem série LIV.

O jednu ránu zpět je další Američan a vítěz Masters z roku 2022 Scheffler, jenž kolo zvládl bez bogey. O třetí místo se dělí se skóre -5 Dán Nicolai Höjgaard s Maxem Homou z USA.

Úvodní kolo nestačil dohrát ani hvězdný Tiger Woods. Pětinásobný vítěz Masters je po třinácti jamkách s jednou ranou pod par na děleném 17. místě. Osmačtyřicetiletý Američan tak má rozehraný turnaj na to, aby na něm počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem, čímž by se v čele rekordních tabulek osamostatnil před Garym Playerem a Fredem Couplesem.

Dnes však musí Woods odehrát celkem 23 jamek, což může pro jeho dlouhodobě zraněnou nohu představovat velkou zátěž. "Mé tělo je v pohodě," řekl Woods, jenž při autonehodě v roce 2021 málem přišel o pravou nohu a loni se podrobil operaci kotníku. Od loňského Masters, z nějž odstoupil po druhém kole, absolvoval bývalý první hráč světového žebříčku pouze jeden nekompletní turnaj PGA Tour.

Stejné skóre jako Woods mají po prvním kole například loňský šampion Masters Jon Rahm ze Španělska, Angličan Justin Rose či americké hvězdy Phil Mickelson a Brooks Koepka.

Průběžné výsledky turnaje Masters