Vydařený turnaj v JAR. Devátá Melichová a jedenáctá Napoleaová zahrály nejlépe v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vydařený turnaj v JAR. Devátá Melichová a jedenáctá Napoleaová zahrály nejlépe v sezoně

Jana Melichová skončila na turnaji v JAR na devátém místě.
Jana Melichová skončila na turnaji v JAR na devátém místě.Profimedia
Golfistka Jana Melichová (26) skončila na turnaji Ladies European Tour v Kapském Městě na děleném devátém místě. Kristýna Napoleaová (28) byla jedenáctá, rovněž s několika soupeřkami. Pro obě české hráčky to znamená nejlepší výsledek v sezoně. Vítězkou South African Women's Open se stala Belgičanka Manon De Roeyová (32) a získala druhý titul na elitním evropském okruhu.

De Roeyová byla v čele od druhého kola a nakonec zvítězila se skóre 14 ran pod par a náskokem čtyř úderů před Angličankou Gabriellou Cowleyovou. Za triumf inkasovala 48.000 eur (1,2 milionu korun).

Vítězka předloňského Czech Ladies Open v Berouně Melichová překročila v posledním kole o jednu ránu par, ale i tak se posunula do Top Ten. Celkové skóre měla -4. Napoleaová, která má rovněž ve sbírce titul z Ladies European Tour díky loňskému úspěchu na German Masters, byla o jednu ránu horší.

Tereza Melecká, která si účast v Kapském Městě zajistila před týdnem díky životnímu pátému místu v Johannesburgu, obsadila 62. příčku. Ve finálových kolech už chyběla nejlepší česká hráčka dosavadního průběhu sezony Sára Kousková, která letos poprvé neprošla cutem. V sezonním žebříčku Oder Of Merit si pohoršila na 19. místo.