Haalandův debut odnesl West Ham, kanonýr Manchesteru City zařídil výhru 2:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haalandův debut odnesl West Ham, kanonýr Manchesteru City zařídil výhru 2:0

Erling Haaland sestřelil West Ham, dal mu dva góly.
Erling Haaland sestřelil West Ham, dal mu dva góly.Profimedia
Přesun střelce Erlinga Haalanda (22) z Dortmundu do Manchesteru City patří mezi největší fotbalové přestupy léta. A norský útočník hned během svého debutu v Premier League ukázal proč. Odnesl to West Ham s Tomášem Součkem (27) a Vladimírem Coufalem (29) v sestavě, kterému Haaland dal dva góly a vystřelil výhru 2:0.

V první slušné příležitosti zápasu se ocitl už ve 3. minutě utkání Michail Antonio, hlavičkou však nasměroval míč jen nad soupeřovu bránu. To bylo od fotbalistů West Hamu na dlouhou dobu vše a míč byl převážně v držení hostů.

Využili toho ve 36. minutě, kdy byl Haaland podražen gólmanem a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil sám faulovaný hráč a prudkou střelou do protipohybu zařídil Citizens vedení 1:0.

Kompletní statistiky ze zápasu West Ham - Manchester City

Ani po změně stran nebylo k vidění velké množství šancí. První střelu na branku v rámci druhého poločasu vyslal po hodině hry domácí Saïd Benrahma. Jeho pokus však mířil pouze do míst, kde stál připravený Ederson.

O poznání úspěšnější byli hosté o pár minut později. Mozek týmu Kevin De Bruyne našel skvělou průnikovou přihrávkou Haalanda, který zachoval klidnou hlavu a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. V dalším průběhu hry už se nic zajímavého nestalo a za rozhodnutého stavu se závěr utkání dohrával v poklidném tempu.

Livesport hráč utkání: Erling Haaland (Manchester City)

Výsledky 1. kola Premier League