Olympijští šampioni z Francie jsou dalším semifinalistou házenkářského Eura

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olympijští šampioni z Francie jsou dalším semifinalistou házenkářského Eura
Francouzi si na ME poradili s Rakouskem.
Francouzi si na ME poradili s Rakouskem.Profimedia
Házenkáři Francie si jako třetí tým s předstihem zajistili postup do semifinále mistrovství Evropy. Úřadující olympijští šampioni porazili Rakousko 33:28 a po výhře domácího Německa 35:28 nad Maďarskem mají bez ohledu na výsledky zbývajících zápasů skupiny I jistotu, že postoupí z prvního místa v tabulce.

Nejlepší výchozí pozici pro boj o druhé postupové místo má před závěrečným kolem Německo, která má v tabulce před nejbližšími soupeři jednobodový náskok. Domácí tým narazí v posledním utkání na Chorvatsko, které dnes přišlo o šanci na postup po prohře 30:35 s už jistě vyřazeným Islandem. Maďary čeká duel s favorizovanou Francií. Rakušané, kteří mají rovněž čtyři body, budou živit naději v duelu s Islandem.

Už v neděli se kolo před koncem čtvrtfinálové fáze rozhodlo o semifinalistech ve skupině II. Před závěrečnými zápasy mají účast mezi čtveřicí nejlepších jistou úřadující mistři světa Dánové a obhájci evropského titulu Švédové. Ti se o účast ve finále utkají s Francií, Dánsko si musí na soupeře ještě počkat.

Výsledky mistrovství Evropy