Do Plzně bez Lewandowského. Hvězda Barcelony má problémy se zády, zůstává ve Španělsku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Do Plzně bez Lewandowského. Hvězda Barcelony má problémy se zády, zůstává ve Španělsku
Robert Lewandowski se v Plzni nepředstaví, má problémy se zády.
Robert Lewandowski se v Plzni nepředstaví, má problémy se zády.Profimedia
Fotbalistům Barcelony bude v úterním závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů v Plzni chybět největší hvězda Robert Lewandowski (34). Polský útočník má problémy se zády a trenér Xavi Hernández se jej rozhodl nechat doma ve Španělsku. Barcelona zveřejnila nominaci na zápas na svém webu.

Lewandowski nastoupil za katalánský klub v sobotním ligovém utkání ve Valencii a gólem v nastavení zařídil výhru 1:0. Ve španělské nejvyšší soutěži skóroval už potřinácté v sezoně a vede tabulku kanonýrů. Po letním příchodu z Bayernu Mnichov vstřelil polský reprezentant za Barcelonu 18 branek v 17 soutěžních zápasech tohoto ročníku. V úvodním vzájemném duelu s Viktorií na Camp Nou přispěl Lewandowski hattrickem k vysokému vítězství 5:1.

Katalánskému gigantovi budou kvůli zranění chybět i další hráči, po posledním zápase na marodku přibyli oba stopeři Jules Koundé a Eric García. Barceloně bude scházet také kapitán Sergio Busquets, který si odpyká trest za tři žluté karty. V jednadvacetičlenné nominaci na duel s Plzní na rozdíl od Lewandowského nechybějí jiné hvězdy, záložníci Pedri a Gavi, brankář Marc-André ter Stegen či útočník Ousmane Dembélé.

Plzeň ani Barcelona už v úterním utkání nemohou vylepšit postavení v tabulce. Viktoria je po pěti kolech bez bodu a skončí ve skupině poslední, Barcelona obsadí třetí příčku, která znamená účast v jarních vyřazovacích bojích méně prestižní Evropské ligy.