Hejda si odpočinul a před odvetou hlásí: Pozor na Tiraspol, zatápěli nám

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hejda si odpočinul a před odvetou hlásí: Pozor na Tiraspol, zatápěli nám
Lukáš Hejda varuje před individuální kvalitou hráčů Šeriffu.
Lukáš Hejda varuje před individuální kvalitou hráčů Šeriffu.Porfimedia
Výsledku, který si plzeňští přivezli z Moldavska, si cení, zároveň jej ale nepřeceňuje. Kapitán úřadujícího českého mistra Lukáš Hejda (32) před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu varuje před individuální kvalitou hráčů Šeriffu a je mu jasné, že Viktorii čeká ještě dřina. Možná se mu bude hodit, že o víkendu proti Pardubicím nenastoupil a tudíž si odpočinul. I když o to nestál.

"Každý vnímá, že tohle je pro nás velký zápas. Strašně se na něj těšíme. Jde o hodně, věřím, že se semkneme a společně to zvládneme," prohlásil Hejda na tiskové konferenci. "Odvezli jsme si super výsledek. To nám hraje do karet, ale nesmíme se nechat ukolébat, že to půjde lehce. Bude to ještě dřina."

Západočeši by v případě vyřazení Šeriffu získali v přepočtu minimálně 213 milionů korun (za účast v play off a jistotu nejméně skupiny Evropské ligy) plus několik dalších desítek milionů korun za desetiletý koeficient. To by pro klub, který hledá nového majitele, znamenalo velkou vzpruhu.

"Sázíme na naše domácí prostředí, kde se nám hraje výborně. Přijde plný stadion, který nás požene. Určitě nebudeme hrát na 0:0, abychom něco ubránili. Doma chceme vždycky vyhrát a půjdeme do toho naplno," prohlásil bývalý reprezentant.

Preview zápasu Viktoria Plzeň - Šeriff Tiraspol

Tiraspol podle něj v Kišiněvě ukázal velkou sílu. "V pár situacích nám zatápěli. Musíme hrát samozřejmě zodpovědně v defenzivě. Jsou nepříjemní jeden na jednoho. Tam člověk musí být pořád na špičkách. Asi bych vypíchnul, že jejich individuální kvalita je na strašně vysoké úrovni," upozornil.

V sobotu kvůli trestu za červenou kartu, kterou dostal v 1. kole v Teplicích, nebyl na hřišti při ligovém vítězství 2:1 nad Pardubicemi. "Malinko mi to samozřejmě pomohlo. Sice raději hraju, než nějaký trénink, takže bych radši nastoupil, ale odpočinul jsem si."

Plzeňští v novém ročníku z pěti soutěžních duelů čtyřikrát zvítězili a ve třech případech 2:1, což byl oblíbený výsledek Viktorie i v minulé sezoně. "Asi to náhoda není. Vždycky, když druhý gól dáme a je to 2:1, umíme se semknout a výsledek ubránit. Samozřejmě bychom rádi vyhrávali vyšším rozdílem, aby to bylo víc v klidu. Je to potom o nervy. Ale jsme vždycky rádi za vítězství," dodal rodák z Bílovce.