Hejda už jednomu debaklu Plzně v Mnichově přihlížel, teď věří ve zlý den Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hejda už jednomu debaklu Plzně v Mnichově přihlížel, teď věří ve zlý den Bayernu
Lukáš Hejda věří, že nebude v Bavorsku svědkem dalšího debaklu.
Lukáš Hejda věří, že nebude v Bavorsku svědkem dalšího debaklu.Profimedia
Plzeňský stoper Lukáš Hejda (32) před devíti lety sledoval debakl 0:5 na stadionu Bayernu Mnichov z lavičky náhradníků, v úterním utkání skupiny Ligy mistrů povede Viktorii s páskou na ruce. Kapitán Viktorie ujišťuje, že se spoluhráči odevzdají v Allianz Areně maximum a doufá, že domácí, utkání nesedne.

"Z lavičky jsem tak nějak vypozoroval, že rychlost hráčů jak technicky, tak v provedení s balonem byla na vysoké úrovni. Samozřejmě očekáváme to samé. Bude to složitý zápas, ale odvedeme maximum a uvidíme, na co to bude stačit," vyprávěl Hejda na tiskové konferenci.

"Neřekl bych, že máme úplně strach, ale samozřejmě Barcelona i Bayern jsou extratřída. Těžko porovnat, kdo je z nich lepší. Těžko se to brání, ale musíme mít i hodně štěstí a doufat, že Bayern bude mít zlý den."

Tím, že Bayern měl před pátečním vítězstvím 4:0 nad Leverkusenem neúspěšnou čtyřzápasovou sérii, se rodák z Bílovce nechlácholí. "Bodově možná něco poztráceli, ale co jsem viděl, tak každý zápas si vytvoří iks šancí. Kvalita je obrovská. Samozřejmě víme, čemu budeme čelit. Mají nepříjemné hráče jak v rychlosti, tak v zakončení. Bude to pro nás těžká zkouška."

Úřadujícím českým šampionům pravděpodobně znovu nepomůže zraněný brankář Jindřich Staněk, kterého by podobně jako v sobotním ligovém duelu na hřišti Bohemians 1905 (1:1) měl zastoupit Marián Tvrdoň. Slovenský gólman si může odbýt premiéru v evropských pohárech.

"Jindra samozřejmě bude chybět, je to naše jednička, to je bez debat. Ale myslím, že Maroš ukázal svoje kvality už v předchozím zápase. Myslím, že máme všechny tři gólmany dobré. Že bychom se úplně strachovali, že Jindra nebude, tak to asi není. Věřím, že Maroš to zvládne," uvedl Hejda.