Hložek má první asistenci, ale Leverkusen opět ztratil. Koubek se výhry nedočkal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hložek má první asistenci, ale Leverkusen opět ztratil. Koubek se výhry nedočkal

Aktualizováno
Hložek má první asistenci, ale Leverkusen opět ztratil. Koubek se výhry nedočkal
Hložek má první asistenci, ale Leverkusen opět ztratil. Koubek se výhry nedočkalAFP
Leverkusen v 11. kole Bundesligy zaznamenal další ztrátu, tentokrát za domácí remízu s Wolfburgem 2:2. Zatímco Patrika Schicka (26) nepustilo do hry zranění, Adam Hložek (20) nastoupil v lize v základní sestavě a připsal si první gólovou asistenci, když nahrál na úvodní gól Moussovi Diabymu (23). Bayern Mnichov uspěl na hřišti Hoffenheimu 2:0 a přiblížil se na bod vedoucímu Unionu Berlín, který hraje v neděli v Bochumi. Tomáš Koubek (30) byl blízko výhře, ale v bláznivém duelu s Lipskem se jí nedočkal.

Leverkusen rozehrál duel proti Wolfsburgu ve velkém stylu a brzy mohl vést o dvě branky. Moussa Diaby ale penaltu neproměnil, a tak si spravil chuť až úspěšným zakončením po povedené spoluprací s Hložkem. I vinou ukázkového vlastního gólu, který si nechtíc připsal Robert Andrich, však hosté skóre otočili, alespoň remízu následně zajistil Leverkusenu čtvrt hodiny před koncem Jeremie Frimpong.

Statistiky utkání Leverkusen – Wolfsburg

Augsburgu, v jehož bráně počtvrté v řadě nechyběl Tomáš Koubek, zbyly po skvěle rozehraném duelu proti Lipsku oči pro pláč. Hostí prohrávali už o tři góly, jenže v 66. minutě se zcela nesmyslně nechal vyloučit domácí Iago, čímž soupeři pomohl k působivé stíhací jízdě, z níž vydolovali bod za remízu 3:3. Koubek se tak první vychytané bundesligové výhry od prosince 2019 nedočkal.

Statistiky utkání Augsburg – Lipsko

Dortmund si na vlastní půdě pohrál se Stuttgartem, který rozstřílel 5:0. Na všech trefách BVB se gólem či asistencí podíleli hráči, kterým ještě nebylo 20 let. Nejvíce zazářil autor dvou přesných zásahů Jude Bellingham, který tak v posledních šesti soutěžních kláních skóroval už pětkrát. Pozadu však nezůstal ani další mladíček Giovanni Reyna. Ten kromě branky zaznamenal také asistenci.

Statistiky utkání Dortmund – Stuttgart

Freiburg proti Brémám využil početní převahu, do níž se dostal už ve 14. minutě po vyloučení kapitána Marka Friedla, a vyhrál 2:0. Jiří Pavlenka odvedl v bráně Werderu kus poctivé práce a blýskl se několika bravurními zákroky, přesto kapituloval. Svým teprve čtvrtým gólem v profesionální kariéře jej překonal Lukas Kubler, v závěru stvrdil výhru domácích z penalty Vincenzo Grifo.

Statistiky utkání Freiburg – Brémy

Bayern opanoval utkání na půdě Hoffenheimu 2:0. Obhájce titulu se mohl opět spolehnout na neutuchající elán Jamala Musialy, jenž otevřel trefou z 18. minuty gólový účet favorita. Následně na něj přesným zásahem navázal i o 14 let starší Eric Maxim Choupo-Moting. Hosté po vítězství na čelo tabulky stále ztrácejí jeden bod, Union Berlín má navíc zápas k dobru. Pavel Kadeřábek nastoupil ze střídačky v 62. minutě.

Statistiky utkání Hoffenheim – Bayern

Mönchengladbach prohrál na domácím hřišti s Frankfurtem 1:3. O výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto již po první půli, největší rozdíl však nebyl v počtu střel, nýbrž ve schopnosti zakončovat slibné šance. Velmi povedený večer zažil dánský křídelník Jesper Lindström, který si připsal dva góly, což se mu v Německu povedlo poprvé.

Statistiky utkání Mönchengladbach – Frankfurt

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyFlashscore