Vyřazení se ctí. Hradec v prodloužení podlehl Zugu a s Ligou mistrů se loučí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyřazení se ctí. Hradec v prodloužení podlehl Zugu a s Ligou mistrů se loučí

Vyřazení se ctí. Hradec v prodloužení podlehl Zugu a s Ligou mistrů se loučí
Vyřazení se ctí. Hradec v prodloužení podlehl Zugu a s Ligou mistrů se loučíProfimedia
Hokejisté Hradce Králové prohráli v odvetném utkání čtvrtfinále Ligy mistrů v Zugu 1:2 v prodloužení a v soutěži končí. V 64. minutě rozhodl o vítězství úřadujícího švýcarského šampiona americký útočník Brian O'Neill (34). Zug, v jehož dresu se z postupu radoval i český reprezentační útočník Jan Kovář (32), se v semifinále utká s Tapparou Tampere.

Hradec Králové v prvním zápase s Zugem doma remizoval 2:2, dnes se o jeho jediný gól postaral ve druhé třetině Aleš Jergl, jenž odpověděl na branku Justina Abdelkadera. Zug oplatil Východočechům vyřazení ve stejné fázi soutěže z roku 2019.

"Nedali jsme spoustu vyložených šancí, bohužel se od nás trošku odklonilo štěstíčko. Měli jsme spoustu samostatných nájezdů, nedali jsme góly a to dnes rozhodlo," řekl asistent trenéra Petr Svoboda na webu soutěže. "Myslím si, že jsou to výborné zkušenosti. Hráli jsme proti výborným týmům a dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát. Drželi jsme s nimi krok. Dnes to bylo o gól, musíme pogratulovat soupeři"

Domácí měli hned v úvodu zápasu výhodu přesilové hry, faul Bohumila Janka ale potrestat nedokázali. Stejně dopadli následně i hosté. Ve 13. minutě měl velkou šanci otevřít skóre Sven Senteler, finský gólman ve službách Hradce Králové Henri Kiviaho ale předvedl výborný zákrok.

V závěru první třetiny měly velkou šanci oba týmy. Nejprve se do brejku dostal Radovan Pavlík, nedokázal však ideálně zakončit. V poslední minutě zastavil Christophe Lalancette aktivního Sentelera jen za cenu faulu a Zug dostal šanci trestného střílení, švýcarský útočník ale otevřít skóre nedokázal.

Ve 24. minutě již domácí vedli, když se prosadil Abdelkader. Americký útočník s více než 800 starty v NHL předvedl svůj důraz na brankovišti. Východočechům se však podařilo rychle vyrovnat, když za záda Genoniho prošla bekhendová střela Jergla. Na gólu se podílel i francouzský útočník Jordan Perret, jenž za Mountfield nastoupil po zranění poprvé v sezoně.

Hradecké vyrovnání povzbudilo a Leonardo Genoni se musel v brance činit. Tlak hostů ukončil až faul Kellyho Klímy v útočném pásmu. Zug ale přesilovku nevyužil, stejně jako soupeř následně nepotrestal vyloučení Sentelera.

Ve třetí části si Švýcaři vypracovali hned několik slibných příležitostí ke vstřelení druhé branky. Gregory Hofmann, slovenský reprezentační útočník Peter Cehlárik ani Reto Suri však Kiviaha nedokázali překonat. V 56. minutě mohl posunout do semifinále Hradec Králové Oliver Okuliar, ani on se ale v koncovce neprosadil.

Zápas tak dospěl do prodloužením, jehož hrdinou se stal O'Neill. Nejproduktivnější hráč Zugu v Lize mistrů rozhodl v čase 63:49.

Přehled zápasu Zug – Hradec Králové 2:1 pp