MS v hokeji. Česko vyzve ve čtvrtfinále USA, stěhuje se do Tampere

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češi ve čtvrtfinále vyrukují na USA. Do Tampere je poslala nečekaná výhra Lotyšů

České hokejisty čeká ve čtvrtfinále vítěz skupiny A.
České hokejisty čeká ve čtvrtfinále vítěz skupiny A.@narodnitym
Čeští hokejisté obsadili na mistrovství světa ve skupině B poslední postupovou příčku a na čtvrteční čtvrtfinále se odstěhují do finského Tampere, kde na ně čeká výběr USA, který na turnaji zatím ztratil jen bod. Výběr Kariho Jalonena v závěru skupinové fáze ještě přeskočilo Lotyšsko, které dokázalo jako jediné porazit Švýcarsko.

V Tampere zůstali ze třetího místa domácí Finové, kteří se utkají v 19:20 SELČ s Kanadou. Lotyši, kteří už ziskem bodu sebrali naději na play off Slovensku, nastoupí od 19:20 SELČ proti Švédsku. O čtyři hodiny dříve se bude hrát v Rize duel Švýcarska s Německem.

S Američany se český tým utkal naposledy loni na šampionátu právě v Tampere. Nejdříve v základní skupině vyhrál 1:0 a potom uspěl i v duelu o bronz, v němž zvítězil 8:4 a dočkal se první medaile na velké akci po deseti letech.

Na rozhodnutí o soupeři a dějišti čtvrtfinálového zápasu museli čeští hokejisté čekat do večerního rozuzlení duelu Lotyšů se Švýcary. V případě porážky domácí reprezentace v běžné hrací doby by zůstali v Rize a hráli by se Švédy, při porážce Lotyšů v nastavení by se utkali také se Švédy, ale v Tampere.

"Bylo zajímavé sledovat poslední zápas skupiny, protože do poslední chvíle nebylo jasné, s kým budeme hrát čtvrtfinále. Nakonec to budou Spojené státy americké, což je velmi kvalitní tým, který na turnaji ještě neprohrál. Zítra ráno odcestujeme do Tampere, kde to dobře známe z minulého roku, a co nejlépe se připravíme na vyřazovací část turnaje," uvedl Jalonen.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi