MS v hokeji: Kanada – Česko 3:1. Myers rozhodl o těsné výhře, jediným českým střelcem Kaut

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada – Česko 3:1. Myers rozhodl o těsné výhře, jediným českým střelcem Kaut

Aktualizováno
První gól utkání vstřelil Peyton Krebs.
První gól utkání vstřelil Peyton Krebs.AFP
Čeští hokejisté uzavřeli působení v základní skupině mistrovství světa prohrou 1:3 s Kanadou. Výhru trefil ve 45. minutě vytáhlý obránce Tyler Myers (33). Jediný český gól dal ve druhé třetině útočník Martin Kaut (23). Na soupeře pro čtvrtfinále musí tým Kariho Jalonena ještě čekat, půjde ale o USA či Švédsko.

Kanada – Česko 3:1

V úvodní třetině sice zámořský tým jednoznačně vyhrál na střely, a to v poměru 19:4, ale nedá se říci, že by výběr trenéra Kariho Jalonena výrazně zaostával. Kanadský soubor hrál podstatně aktivněji než v pondělí proti Norsku (2:3sn), první vyloučení Jiřího Smejkala ještě nevyužil, ale když v 18. minutě na trestnou lavici usedl Michal Kempný, tak už udeřil. V čase 19:12 se trefil forvard Peyton Krebs.

Do druhé části hry vstoupili Češi výtečně, po přihrávce Jakuba Fleka se před gólmanem Samem Montembeaultem zjevil osamocený Martin Kaut, zasunul kotouč pod beton šestadvacetiletého brankáře a srovnal na 1:1. Šlo o jeho první gól kariéry na mistrovství světa. Na obou stranách také zněla branková konstrukce, český tým ji dokonce trefil dvakrát.

Vyrovnanou bitvu rozsekl dvoumetrový obránce Tyler Myers, který ve 44. minutě provětral Vejmelkovy betony a zvýšil na 2:1. V 57. minutě ještě nabídl Česku přesilovou hru mladíček Adam Fantilli, který usedl na trestnou lavici za hru vysokou holí, ale zůstala nevyužita. Naopak v závěru trefil odkrytou branku Lawson Crouse.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi