Česko – Slovinsko 6:2. Kubalík vstřelil hattrick, Červenka dal vítězný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Česko – Slovinsko 6:2. Parádní obrat, kanonýr Kubalík zazářil hattrickem

Aktualizováno
Dominik Kubalík dal tři góly.
Dominik Kubalík dal tři góly.Profimedia
Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Slovinsko 6:2, ale na vítězství se pořádně nadřeli. Ještě v závěru druhé třetiny prohrávali 0:2, ale pak dvakrát skóroval Dominik Kubalík (27), který nakonec vstřelil hattrick. Svůj druhý v národním týmu. Vítězný gól dal kapitán Roman Červenka (37).

Česko – Slovinsko 6:2

Start utkání nevyšel Jalonenově výběru úplně podle představ, i když už v úvodní minutě si zahrál přesilovku. Prvním úspěšným střelcem se totiž nestal nikdo z jeho svěřenců, nýbrž Miha Verlič. Puk se za brankáře Vejmelku dostal v 8. minutě nešťastně odrazem od brusle obránce Ronalda Knota. A brzy bylo ještě hůře, o čtyři minuty později zvýšil ranou z první v přesilové hře Jan Urbas. Na trestné lavici seděl Tomáš Dvořák. Po zbytek třetiny se český tým nedostal do žádné větší šance.

Ve 27. minutě se nechal vyloučit Filip Chlapík a svou druhou branku v utkání mohl vstřelit Verlič. Tentokrát ale Vejmelka výtečně vyjel a proti útočníkovi Brém dobře zasáhl. Síly ubírala i zbytečná vyloučení a Vejmelka musel zachraňovat víckrát. Početní výhodu měl ve 37. minutě také český tým a dočkal se snížení. Dominik Kubalík uspěl počtvrté na turnaji a potřicáté v dresu národního mužstva.

Do třetí části hry vstoupil soubor kolem kapitána Romana Červenky svižně, držel puk a kombinoval. A ve 44. minutě to byl znovu Kubalík, který vyrovnal skóre po nahrávce Davida Tomáška. Kanonýr Detroitu český tým nakopl a mdlý výkon z úvodních dvou třetin byl zapomenut po parádní Červenkově teči na 3:2 ze 46. minuty.

Následně už bylo na ledě jediné mužstvo, což potvrdil druhým zásahem na turnaji obránce Michal Kempný, který si šikovně sjel a po přesné přihrávce klubového parťáka Vladimíra Sobotky zvýšil. Druhou asistenci a třetí bod v utkání si tady připsal Kubalík.

Ten zároveň v 58. minutě trefou do prázdné brány završil hattrick. Skóre korigoval trefou na 6:2 Jakub Flek.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi