MS v hokeji ONLINE, den třináctý: Flek nejrychlejším bruslařem, sázkaři už překonali rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den třináctý: Flek nejrychlejším bruslařem, sázkaři už překonali rekord

Aktualizováno
Jakub Flek se stal nejrychlejším bruslařem základních skupin.
Jakub Flek se stal nejrychlejším bruslařem základních skupin.Profimedia
Základní skupiny jsou minulostí a elitní osmička světového šampionátu se chystá na stěžejní bitvu, která rozhodne o (ne)úspěchu. Čeští hokejisté zůstávají v pražské O2 areně, kde ve čtvrtek vyzvou výběr USA. Jak probíhá volný den před čtvrtfinále? Sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje dění na MS 2024 v Praze a Ostravě.

16:39 – Sázky na šampionát přesáhly už před čtvrtfinálovými zápasy 2,1 miliardy korun a překonaly tak hodnoty za celý loňský turnaj. Ve čtvrtfinále Česko – USA bookmakeři mírně favorizují Američany, sázející však věří spíš české reprezentaci. Největším favoritem mistrovství je podle sázkových kanceláří nyní Kanada, následují Švédsko, USA a Česko. Nejvíce sázeným zápasem zůstává duel Čechů s Nory, kdy se vsadilo přes 70 milionů korun.

15:20 – Kapitán příštího soupeře českých hokejistů Brady Tkachuk ukázal, co dovede, v zápase skupiny proti Slovákům. Mezinárodní hokejová federace jeho trefu vybrala jako nejhezčí v základní části turnaje.

14:46 – Už při čtvrtečních čtvrtfinálových zápasech by měl být překonán divácký rekord v návštěvnosti na hokejových mistrovstvích světa. Dosavadních 56 zápasů na šampionátu v Praze a Ostravě navštívilo 688 851 diváků, což je v průměru 12 300 na zápas. K vylepšení maxima z turnaje v roce 2015, který hostila stejná česká města, chybí 52 840 diváků. Při MS před devíti lety zavítalo na zápasy 741 690 diváků a průměr byl také nejvyšší – 11 589 na zápas.

14:31 – Americký útočník Matt Boldy vede po základních skupinách produktivitu turnaje o bod před spoluhráčem Bradym Tkachukem. Boldy si v sedmi zápasech připsal 14 bodů za šest branek a osm asistencí. Tkachuk vstřelil sedm gólů a na šest přihrál. I třetí místo patří zástupci čtvrtfinálového soupeře české reprezentace Johnnymu Gaudreauovi, který stejně jako švýcarský obránce Roman Josi dosud zaznamenal tři branky a osm asistencí.

14:11 – Zatím nejrychlejším bruslařem dosavadního průběhu šampionátu je český forvard Jakub Flek. Ve své infografice to oznámila Mezinárodní hokejová federace. Útočník brněnské Komety vyvinul v základních skupinách rychlost 38,99. Druhé a třetí místo patří Kanaďanovi Dylanu Cozensovi a Američanovi Luku Hughesovi

11:29 – Reprezentaci čeká od 11:30 v hlavní zápasové hale trénink před čtvrtfinále. Nejdřív se však v O2 areně hráči usadili na lavice připravené na ledě k týmovému focení. "Mám jít doprava, nebo doleva?" ptal se Petr Mrázek ve všeobecném shonu. "Doleva," odeslal ho sportovní manažer mužstva Milan Hnilička, který s papírem s poznámkami v ruce organizoval zasedací pořádek.

10:53 – Švédové sice na závěr základní skupiny rozdrtili Slováky šesti brankami, žádná však možná nebyla tak hezká jako ta jediná, které dosáhli poražení. Liberecký útočník Michal Ivan zakončil parádní kombinaci, při níž si puk vyměnili všichni členové pětky, do prázdné branky.

10:14 – Dvěma góly v úterý vpodvečer sestřelil český výběr (4:3p) a rozesmutnil jeho fanoušky, nicméně kanadský útočník Dylan Cozens měl pro domácí publikum i tým jen slova chvály. "Byla to určitě jedna z nejlepších atmosfér, v níž jsem kdy hrál. Jejich fanoušci byli... úžasní. A Češi hráli skvěle, byla to tuhá bitva," uvedl s osmi góly nejlepší střelec šampionátu, jenž se prosadil už v šestém zápase po sobě.

09:50 – "Ukázali jsme, že můžeme hrát s nejlepšími. Je jedno, koho ve čtvrtfinále dostaneme. Jdeme vyhrát!," uvedl po utkání s Kanadou (3:4p) Martin Nečas, jenž zaznamenal dva kanadské body (0+2) a ve čtvrtek proti USA bude patřit mezi stěžejní hráče Rulíkova výběru.