Nominace MS: Seider posílí Německo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší nováček minulé sezony NHL přehodnotil účast na MS. Seider nakonec Německo posílí

Moritz Seider je oporou Detroitu.
Moritz Seider je oporou Detroitu.Profimedia
Obránce Moritz Seider (22) z Detroitu posílí německé hokejisty na mistrovství světa v Tampere a Rize. Šestka draftu z roku 2019 se sice hned po skončení sezony Red Wings omluvila, ale nakonec nebude v reprezentaci na MS chybět ani počtvrté za sebou. Pro tým kouče Harolda Kreise to bude třetí posila z NHL, v kádru už má útočníky Nica Sturma (28) ze San Jose a Johna-Jasona Peterku (21) z Buffala.

"Teď nám řekl, že se včas plně zotavil ze zranění a cítí se stoprocentně připravený jet. Jsme rádi, že s jeho nasazením a energií můžeme počítat. Od Red Wings dostal povolení, takže jeho účasti na mistrovství světa nic nestojí v cestě," řekl sportovní ředitel německé federace na jejím webu Christian Künast.

Seider si v uplynulé sezoně připsal v 82 zápasech 42 bodů za pět branek a 37 asistencí. Celkově má v NHL loňský držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka na kontě 164 utkání a 92 bodů (12+80). Na MS odehrál 23 duelů a nasbíral 14 bodů (4+10). V roce 2021 v Rize byl zvolen nejlepším obráncem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Do úterní generálky proti Spojeným státům americkým v Mnichově Seider ještě nezasáhne. Němci vstoupí do turnaje ve skupině A v Tampere v pátek proti Švédsku.