Švédský list Aftonbladet: Šílená hokejová párty a česká pohádka, která bude žít navždy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švédský list Aftonbladet: Šílená hokejová párty a česká pohádka, která bude žít navždy

Česká hokejová reprezentace se zlatými medailemi.
Česká hokejová reprezentace se zlatými medailemi.Profimedia
Českého vítězství na hokejovém mistrovství světa si všímají také média ve Švédsku, Finsku nebo Kanadě. Švédský list Aftonbladet napsal, že útočník David Pastrňák (28) svým vítězným gólem ve finále dokončil lidovou pohádku, která se bude ještě dlouho vyprávět.

Komentátor Aftonbladetu shrnul mistrovství světa v Praze a Ostravě jako "šílenou hokejovou párty". "David Pastrňák dokončil českou lidovou pohádku, která bude žít navždy," napsal o nedělením vyvrcholení šampionátu.

"Někdy se sny stanou skutečností. David Pastrňák skóroval ve třetí třetině v čase 9:13 a Češi v zápase o zlato v Praze vynulovali Švýcarsko výsledkem 2:0. V divoké atmosféře se Česko stalo teprve pátou zemí, která kdy vyhrála mistrovství světa na domácím ledě," uvedl IIHF.

Pastrňákovo jméno skloňují v titulcích i další média včetně švédské televize SVT, jejíž reportér se v pozápasovém rozhovoru Pastrňáka zeptal, zda by nechtěl poslat i nějaký vzkaz švédským fanouškům. Střelec Bostonu Bruins, který v mládí strávil tři sezony ve Švédsku, bez váhání odpověděl švédsky: "Kurňa, deska budeme pít celou noc!"

Euforii ze sedmého mistrovského titulu samostatné České republiky sledovala také finská televize YLE, která po medailovém ceremoniálu na ledě pražské O2 Areny napsala, že české oslavy jistě poběží dlouho do noci.

Některé kanadské weby převzaly zprávu agentury AP, která popsala, jak Pastrňákův gól rozpoutal ve vyprodané hale divoké ovace. Kanadská televize TSN pak ve své zprávě o finálovém zápase ocenila kromě zlatého střelce také brankáře Lukáše Dostála, který chytil všech 31 švýcarských střel.

Švýcarsko – Česko 0:2