MS v hokeji: Zraněný Sedlák to ještě nebalí. O jeho pokračování na MS se rozhodne v dalších dnech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zraněný Sedlák to ještě nebalí. O jeho účinkování na MS se rozhodne v dalších dnech

Aktualizováno
Lukáš Sedlák byl doposud jedním z tahounů české reprezentace.
Lukáš Sedlák byl doposud jedním z tahounů české reprezentace.Profimedia
Čeští hokejisté se v dějišti mistrovství světa Rize vrátili po úterním dni volna do tréninku a v Daugava Aréně chyběl vedle zraněného Filipa Chytila (23) nově i další útočník Lukáš Sedlák (30). Na marodce je kvůli zranění v dolní části těla z pondělního utkání s Lotyšskem, které si vyžádalo nejméně dvoudenní volno. Právě Sedlák nahradil Chytila v duelu s domácí reprezentací (3:4 v prodloužení) v elitní formaci mezi Dominikem Kubalíkem a Romanem Červenkou.

"Lukáš Sedlák v zápase s Lotyšskem utrpěl bolestivé poranění v dolní části těla a dostal dva dny volno. Během nich jsme s fyzioterapeuty pracovali na jeho zranění a dál uvidíme podle jeho aktuálního zdravotního stavu," řekl novinářům po tréninku lékař týmu Antonín Chochola.

Sedlák se zranil pravděpodobně po zásahu pukem, o závažnosti zranění napoví příští dny. Český tým má zaplněnou pětadvacetičlennou soupisku, ale v případě vážného zranění hráče a vyřazení pro zbytek turnaje může po odsouhlasení lékařské dokumentace ze strany Mezinárodní hokejové federace povolat náhradníka.

Chlapík už trénoval

Na ledě naopak nechyběl útočník Filip Chlapík, který po zranění v horní části těla po zákroku slovenského obránce Patrika Kocha z pátečního úvodního utkání už absolvoval úterní dobrovolný trénink s Chytilem. Na ledě byli sami s videotrenérem Jiřím Horáčkem a Chytil se po zranění v obličeji v druhé části tréninku už necítil dobře.

Chytila zranil zásahem hokejkou v nedělním utkání s Kazachstánem obránce Danil Butěnko. Český hráč absolvoval úterní trénink s celoobličejovým krytem. Dnes v plné přípravě týmu před čtvrtečním duelem se Slovinskem chyběl.

"Včera absolvoval individuální trénink, kde měl bolesti v oblasti obličeje, proto jsme jeho zátěž ubrali. Dneska měl pouze trénink na suchu a v následujících dnech ho zkusíme opět vrátit do větší zátěže," doplnil Chochola.

Nejnadějněji vypadá Chlapíkův stav po zranění. Trénink absolvoval s mužstvem v plné zátěži. "Samozřejmě se u něj ještě projevují zranění z prvního zápasu, ale trénink absolvoval celý bez většího omezení," prohlásil lékař národního týmu.

Bez celoobličejového krytu už trénoval útočník Jiří Smejkal, který kvůli vyraženým zubům a zlomenině čelisti ze čtvrtečního tréninku odehrál s ochranou první tři zápasy. "Spolu jsme vyhodnotili situaci, že už může začít hrát bez krytu. Horní čelist je poměrně složitá kost a má několik výběžků. Jirka utrpěl částečnou zlomeninu jednoho z nich. Není poškozena celá čelist, ale jen část, kterou má zafixovanou," dodal Chochola.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi

Český tým ve středu trénoval v tomto složení:

Brankáři: Hrubec, Langhamer, Vejmelka

Obránci: Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček

Útočníci: Kubalík, M. Špaček, Červenka - Tomášek, Sobotka, Flek - O. Beránek, Černoch, Smejkal - M. Kaut, D. Voženílek, Chlapík.

Složení přesilovek:

Košťálek, Červenka, Špaček, Sobotka, Černoch

Kempný, Kubalík, Tomášek, Smejkal a Chlapík.