Boston vyhrál na Floridě, Pastrňák dal rozhodující gól. Carolina vyhořela v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston vyhrál na Floridě, Pastrňák dal rozhodující gól. Carolina vyhořela v závěru

David Pastrňák se postaral o rozhodující trefu.
David Pastrňák se postaral o rozhodující trefu.Profimedia
Do vedení 2:1 na zápasy se v osmifinálové sérii play off NHL dostal Boston. Bruins zavítali za nerozhodnutého stavu na Floridu a proti Pantherům vedli už 3:0. Třetí branku vstřelil český útočník David Pastrňák (26), který nakonec svou trefou třetí duel rozhodl – lídr základní části zvítězil 4:2. Vyrovnaný byl stav utkání dlouho i v New Yorku, kde domácí Islanders nakonec porazili Carolinu vysoko 5:1. Hurricanes v sestavě s Martinem Nečasem (24) srazil hrubě nepovedený závěr – čtyři minuty před poslední sirénou bylo totiž skóre ještě vyrovnané (1:1).

Florida – Boston 2:4

Boston na ledě soupeře zabral po prohře 3:6 ve druhém domácím utkání. "Tohle byl náš hokej. Potřebovali jsme, aby hrály všechny čtyři formace, a to se dnes podařilo. Oproti výkonu ve druhém zápase jsme se výrazně zlepšili," řekl trenér Jim Montgomery.

Bruins do zápasu vlétli a ve třetí minutě díky trefě Taylora Halla otevřeli skóre. Druhý gól hostů přidal v čase 26:00 Charlie Coyle. Ve 49. minutě Pastrňák ujel obraně Panthers a střelou nad levý beton prostřelit gólmana Alexe Lyona potřetí. Český forvard dal druhý gól v aktuálním play off a ve vyřazovacích bojích získal 76. bod v kariéře. V historických tabulkách se tak dotáhl na pátého nejproduktivnějšího Čecha Milana Hejduka.

Na trefu havířovského rodáka o tři minuty později navázal Nick Foligno, jenž zvýšil na 4:0 pro Bruins. Florida dvěma góly v závěru snížila na 2:4, prohru už ale neodvrátila.

V dresu Bostonu si premiéru ve vyřazovacích bojích v NHL odbyl útočník Jakub Lauko. Třiadvacetiletý rodák z Prahy odehrál 6 minut a 22 sekund a zaznamenal pět srážek. Ještě o čtyři hity víc předvedl obránce Floridy Radko Gudas.

NY Islanders – Carolina 5:1

Carolina v New Yorku absolutně nezvládla závěr zápasu. Hurricanes v posledních čtyřech minutách základní hrací doby inkasovali čtyři branky. Vítězný gól vstřelil v čase 56:09 Kyle Palmieri. "Důležitý gól. Je skvělé rozhodnout takhle těsný zápas," řekl Palmieri, jenž gólem nastartoval nejlepší sekvenci v historii play off. Čtyři branky během 2 minut a 18 sekund ještě žádný tým nedal.

Útočník Nečas odehrál za Carolinu 16 a půl minuty, třikrát ohrozil brankáře Ilju Sorokina a zaznamenal záporný bod ve statistice plus minus. Do největší šance se Nečas dostal hned ve čtvrté minutě, kdy se objevil sám před Sorokinem. Ruský gólman ale jeho pokus zneškodnil a udržel bezbrankové skóre.

Minnesota – Dallas 5:1

Druhou výhru v play off přidala Minnesota. Wild porazili Dallas 5:1 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Třemi body za gól a dvě asistence se na vítězství podílel Ryan Hartman. Dvě trefy obstaral Mats Zuccarello. Jedinou branku stars pomohl připravit Radek Faksa, jenž zaznamenal první bod v probíhajícím play off.

"Je jedno, jestli prohrajete 1:5 nebo 0:1. V sérii ztrácíme jeden bod, můžeme ho tu přidat již pozítří a domů se vrátit za stavu 2:2 na zápasy," řekl trenér Dallasu Peter DeBoer.

Los Angeles – Edmonton 3:2p

Edmonton i přes dva góly hvězdného Connora McDavida podlehl Los Angeles 2:3 v prodloužení. Nejproduktivnější hráč základní části NHL se prosadil poprvé v letošním play off, jeho tým ale v sérii opět prohrává. Vítězství Kings v 64. minutě vystřelil Trevor Moore.

Výsledky NHL