Nečasovy asistence na výhru Caroliny nestačily, Hertl pomohl k překonání mety

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečasovy asistence na výhru Caroliny nestačily, Hertl pomohl k překonání mety

Aktualizováno
Nečasovy asistence na výhru Caroliny nestačily, Hertl pomohl k překonání mety
Nečasovy asistence na výhru Caroliny nestačily, Hertl pomohl k překonání metyProfimedia
Ani dvě gólové nahrávky Martina Nečase (24) nestačily hokejistům Caroliny k úspěchu na ledě Ottawy. Hurricanes prohráli 2:3 a nebodovali potřetí za sebou. Asistoval také Tomáš Hertl (29), jehož San Jose podlehlo Winnipegu 2:6.

Ottawa – Carolina 3:2

Senators už bez naděje na postup do play off vedli po první třetině 2:0, v dalším průběhu zápasu však o náskok přišli. Na obou brankách Hurricanes měl svůj podíl Nečas, jenž se poprvé v kariéře dostal přes 70 kanadských bodů za sezonu a vládne produktivitě svého týmu.

Poprvé se český útočník zapsal do statistik ve 36. minutě poté, co v tandemu přenechal puk Brettu Pescemu, jenž snížil na 1:2. Podruhé se rodák z Nového Města na Moravě prosadil v čase 42:23, kdy se zapojil do přesilovkové akce, kterou ranou od modré čáry zakončil obránce Brent Burns.

Ottawa na dvě inkasované branky zareagovala v 50. minutě a o jejím vítězství rozhodl Claude Giroux. Podílel se na všech trefách vítězů a v utkání překonal hranici 1000 bodů v kariéře v NHL. "Musím se přiznat, že jsem před začátkem ročníku na překonání této mety myslel. Nemám to rád, protože mě to odvádí od ideálních výkonů, ale bylo to tak. Je hezké, že jsem toho dosáhl ještě v tomto ročníku," řekl Giroux. 

Senators hlavně díky němu bodovali podruhé za sebou, v tabulce Východní konference nicméně zůstali na 11. místě s nedostižnou ztrátou na osmé New York Islanders. Hurricanes jsou i přes třetí prohru v řadě nadále druhým nejlepším celkem ligy. "Blíží se play off, takže jsme ve fázi, kdy bychom měli hrát nejlepší hokej. Bohužel se nám zatím nedaří najít správnou cestu k výhrám. Ještě máme dva zápasy, ve kterých musíme ukázat naši kvalitu a dostat se do pohody," uvedl Nečas.

Winnipeg – San Jose 6:2

Hosté vedli ve Winnipegu od 20. sekundy, Jets ovšem ještě v první třetině třemi góly vývoj otočili a v boji o play off si došli pro důležitou výhru. Obě branky Sharks vstřelil Erik Karlsson, jenž jako šestý obránce v historii ligy překonal v základní části hranici 100 bodů. Naposledy se to v sezoně 1991/92 povedlo Brianu Leetchovi.

Jubilejní trefu švédskému bekovi připravil Hertl, jenž je s 62 kanadskými body třetím nejproduktivnějším Čechem v ročníku. "Jsem v ideálním fyzickém i psychickém rozpoložení. Každý zápas jsem se snažil hrát co nejlepší hokej a přidávat bod za bodem. Jsem rád, že se mi to povedlo," řekl 32letý Švéd, jenž se zařadil mezi legendy obranných řad. Vedle něj a Leetche se přes stovku dostali také Bobby Orr, Paul Coffey, Al MacInnis a Denis Potvin. Všichni jsou členy hokejové Síně slávy.

Ani Karlssonovy výkony však San Jose v Západní konferenci nestačí na lepší než 14. místo. Winnipeg je osmý a díky výhře se výrazně přiblížil postupu do play off. "Nemá cenu dávat nohu z plynu, nebo se začít radovat. Musíme hrát do té doby, než budeme mít jistotu play off. Je skvělé, že máme osud ve vlastních rukou," řekl obránce Josh Morrissey, jenž proti San Jose zaznamenal gól a dvě asistence a se 75 body je po Karlssonovi druhým nejproduktivnějším bekem ligy.

Calgary – Nashville 2:3sn

Jediným celkem, který může Winnipeg ohrozit, je Nashville. Predators zůstali ve hře díky vítězství 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Calgary. Přímý souboj o zachování naděje na postup rozhodl ve čtvrté sérii americký útočník Thomas Novak.

Calgary sice zůstalo deváté, oproti Nashvillu má ale odehráno o zápas víc a definitivně ztratilo šanci na účast v bitvě o Stanley Cup. "Jsem rád, že máme možnost odehrát ještě nějaké zápasy, ve kterých o něco půjde. Zatím stále máme naději," radoval se Novak.

Florida – Toronto 1:2p 

Panthers přerušili sérii šesti výher v řadě. Všechny vychytala brankářská trojka týmu Alex Lyon, jenže tentokrát neuspěl navzdory 23 zákrokům. Zisk jednoho bodu za prohru v prodloužení zajistil Floridě mírný náskok před New York Islanders (91 bodů) a Pittsburghem (90) v pořadí divoké karty Východní konference. Pouze dva z těchto tří týmů postoupí do play off.