Pastrňák se podepsal pod vítěznou trefu Bostonu, Hronek bodoval posedmé v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák se podepsal pod vítěznou trefu Bostonu, Hronek bodoval posedmé v řadě
David Pastrňák mohl oslavit další vítězství Bostonu.
David Pastrňák mohl oslavit další vítězství Bostonu.Profimedia
David Pastrňák (27) asistoval u vítězného gólu Bostonu v duelu s Dallasem a zaznamenal sedmnáctý bod v sezoně NHL. Pavel Zacha (26) se při výhře 3:2 do statistik nezapsal a po šesti zápasech vyšel bodově naprázdno. Obránce Filip Hronek (26) dvěma asistencemi při výhře Vancouveru 6:2 nad Edmontonem natáhl svou bodovou sérii na sedm utkání.

Dallas – Boston 2:3

Boston byl v Dallasu dvě třetiny střelecky aktivnějším týmem a do závěrečné dvacetiminutovky šel s dvoubrankovým náskokem. V prvním dějství vedení Bruins zařídili netradiční střelci. Skóre otevřel John Beecher a na 2:0 zvýšil Mason Lohrei. Oba hokejisté se v NHL prosadil poprvé v kariéře.

Stars po pěti minutách třetí části zásluhou Wyatta Johnstona snížili, Bruins si ale dvougólový náskok vzali zpět. Přesilovku po akci Pastrňáka a Jamese van Riemsdyka využil Brad Marchand. Jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Dallas 28 sekund před koncem základní hrací doby sice vytěžil z tlaku kontaktní branku, vyrovnat už však nestihl.

"Góly našich nováčků prakticky rozhodly o výsledku. Chtěli jsme na domácí vlétnout a díky nim se nám to povedlo," řekl na adresu Beechera a Lohreie trenér Bostonu Jim Montgomery. Bruins vyhráli podesáté v sezoně a vládnou Východní konferenci. Dallas bez zraněného Radka Faksy zaváhal podruhé za sebou a na západě je čtvrtý.

Pětatřiceti zásahy se na výhře Bostonu podílel Jeremy Swayman. Americký gólman vyhrál i šestý duel, do kterého nastoupil, a mezi brankáři s alespoň pěti odchytanými zápasy má nejlepší čísla v NHL. "Se svým dnešním výkonem jsem opravdu spokojený. Mrzí mě dva góly po tečích, ale Dallas je před brankou silný," řekl Swayman.

Florida – Columbus 5:4p

Drobné zranění nepustilo do zápasu ani beka Columbusu Davida Jiříčka. Blue Jackets bez rodáka z Klatov podlehli Floridě 4:5 v prodloužení a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.¨

Florida vedla v zápase již 3:0, vítězství ale honila na poslední chvíli. Prodloužení po obratu Columbusu vystřelil v poslední minutě základní hrací doby Nick Cousins a v prodloužení rozhodl o výhře Panthers Carter Verhaeghe.

Toronto – Tampa 6:5p

Do prodloužení dospěl také duel mezi Torontem a Tampou Bay. Domácí Maple Leafs díky druhé trefě Calleho Järnkroka v zápase vyhráli 6:5 a dva body brali po čtyřech prohrách. Kanadský celek přerušil nelichotivou sérii i přes to, že po první třetině prohrával už 1:4.

Velký podíl na obratu měli Mitchell Marner a Auston Matthews. První z nich zaznamenal čtyři body a nejlepší střelec ligy asistencí a dvěma trefami vylepšil svou bilanci na 13 gólů ve 12 zápasech. Jeden gól Maple Leafs připravil William Nylander a bodoval tak i ve 12. zápase sezony. Prohru Lightning neodvrátil ani čtyřbodový Nikita Kučerov.

Vancouver – Edmonton 6:2

Hronek připravil dvě branky Vancouveru při výhře 6:2 nad Edmontonem a s 13 asistencemi je čtvrtým nejlepším nahrávačem ligy. Vysoké vítězství Canucks čtyřmi body řídil Hronkův parťák z prvního obranného páru Quinn Hughes. Dva góly dal Brock Boeser.

Hronek se do statistik zapsal v první a třetí třetině. Ve 12. minutě se zapojil do akce před gólem na 1:1 a v čase 47:51 připravil přesilovkovou trefu pro J. T. Millera. V NHL jsou aktuálně jen dva produktivnější beci: dvacetibodový Hughes a Victor Hedman, jenž bodoval čtrnáctkrát.

Tabulka NHL